- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un bucureștean, cel mai mare Glovo-cheltuitor din țară. Câți bani a „păpat” în anul 2023. Suma este inimaginabilă

08 Dec, 12:58 • Toma Anca
Un bucureștean, cel mai mare Glovo-cheltuitor din țară. La finalul anului 2023, serviciul de curierat anunță că o persoană din București a "păpat" cea mai mare sumă de bani. Utilizatorul a dat comenzi de peste 27.000 de euro. Din raportul platformei, mai aflăm că bucureștenii sunt darnici și ocupă primul locul în topul celor care lasă bacșiș.
Un bucureștean, cel mai mare Glovo-cheltuitor din țară. Câți bani a păpat în anul 2023. Suma este inimaginabilă

Un bucureștean, cel mai mare Glovo-cheltuitor din țară. În ceea ce privește numărul de comenzi, România se situează pe locul întâi în regiunea Europei de Sud-Est și pe doi, la nivel mondial, din cele 25 de țări în care operează Glovo, după Spania, transmite Glovo într-un comunicat.

Citește și: Glovo a adăugat un nou retailer de supermarket! Care sunt orașele norocoase disponibile din aplicație

Un bucureștean, cel mai mare Glovo-cheltuitor din țară

Reprezentanții platformei transmit că un bucureștean este cel mai mare Glovo-cheltuitor din țară. În 2023, în total, utilizatorul a plasat comenzi în valoare de 137.226 lei (peste 27.000 euro).

Cel mai mare fan al platformei din țara noastră este din Constanța. În 2023, a efectuat 1340 de comenzi, în medie 3.5 comenzi pe zi.

Anul acesta, clienții Glovo din România au preferat să își facă tot mai des cumpărăturile casnice online, iar comenzile de la supermarket au crescut cu 40 de procente. Cele mai multe comenzi de la supermarket sunt plasate, deseori, la finalul săptămânii, în zilele de vineri și sâmbătă. Cea mai mare comandă plasată prin Glovo în 2023, din punct de vedere al numărului de produse, a avut 117 articole de la un supermarket.

În același timp, comenzile plasate din Glovo Express au înregistrat o creștere de 40%. Supermarketurile Glovo Express sunt spații comerciale special gândite pentru cumpărături de proximitate, oferind produse de larg consum și nu numai, cu livrare ultra-rapidă, sub 30 de minute, având oferta de produse listată exclusiv virtual, în aplicație pentru utilizatorii din București, Brașov, Iași, Cluj-Napoca, Constanța și Timișoara.

Totodată, comenzile de produse cosmetice au crescut cu 228% anul acesta, iar comenzile pentru electronice au înregistrat o creștere de 68%. Potrivit datelor din platformă, cea mai scumpă comandă plasată pe Glovo în România în 2023 îi aparține unui bucureștean care a cheltuit peste 35.000 lei pe un laptop de gaming și o trotinetă.

În 2023, clienții au comandat cel mai des burgeri, shaorma și pizza. Topul celor mai apreciate bucătării fiind format din cea americană, cu o creștere a cererii de două ori comparativ cu 2022, urmată de preparatele cu specific italian și de bucătăria orientală. De asemenea, românii au plasat cu 27% mai multe comenzi de pește și fructe de mare și cu 26% mai multe deserturi față de anul trecut.