- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un curs autorizat, un pas în față! Iată ce trebuie să știi dacă vrei să ai succes garantat într-un domeniu pe care ți-l dorești!

24 Dec, 17:13 • Oprea Alina
Internetul este ca un tărâm al tuturor posibilităților, însă nu toată lumea profită de acesta. Dacă toți ar ști să profite de internet, probabil ar descoperi mult mai multe lucruri benefice domeniului în care doresc să activeze!
Un curs autorizat, un pas în față! Iată ce trebuie să știi dacă vrei să ai succes garantat într-un domeniu pe care ți-l dorești!

În ziua de astăzi este foarte ușor să lucrezi într-un anumit domeniu, mai ales pentru că accesul la resurse este nelimitat. Înainte era necesar ăs termini studii de lungă durată.

Astăzi avem la îndemână foarte multe platforme și cursuri care sunt livrate de persoane care lucrează în domeniul pe care ni-l dorim și care abia așteaptă să dea mai departe informația și experiența acumulată de-a lungul anilor.

Totuși, fiecare persoană trebuie să aibă grijă atunci când își aleg ghidajul și trebuie să te asiguri că la finalul acelui curs vei primi o diplomă autorizată de Ministerul Educației. Asemenea cursuri autorizate ANC online îți vor aduce o șansă în plus la angajare, chiar dacă de multe ori ne gândim că o diplomă nu are atât de mare impact.

Ai putea fi interesat și de: Cât îi costă pe români o excursie la marile târguri de Crăciun europene. Preţurile sunt mai mici decât în 2022

Cursurile autorizate conduc către un viitor mai bun?

Acestea sunt diferit cuantificabile de fiecare în parte, însă cele mai des întâlnite sunt cele din acest articol. Dacă și tu ai terminat un astfel de curs, spune-ne în comentarii care sunt avantajele pe care le-ai obținut și inspiră-i și pe alții să urmeze această cale.

Curs autorizat
Curs autorizat
  1. Oferă recunoașterea competențelor,nu doar ale tale – pentru că acestea sunt subiective -, ci și ale celor care livrează cursurile. Pentru a putea preda, trainerii au nevoie de o atestare pe care o primesc în urma susținerii unei lucrări. Astfel, vei avea siguranța că cei care urmează să îți fie profesori chiar știu ce se întâmplă în domeniul în care activează.
  2. Au o mai mare relevanță pe piața muncii și dau mai bine în ochii angajatorilor. Mai mult decât atât, diplomele acreditate de Ministerul Educației din România sunt recunoscute și la nivel internațional, așa că astfel vei avea un dublu avantaj atunci când vorbim despre șansele de angajare.
  3. Îți oferă diverse avantaje în procesul de selecție, mai multe decât cele de mai sus, și anume:
  • validarea cunoștințelor;
  • relevanța competențelor – deoarece sunt livrate de persoane care deja lucrează în domeniu și vin cu experiență hands-onși cu o mulțime
  • de sfaturi pe care poți să le pui cu succes în practică;
  • demonstrează dorința ta de evoluție și învățare continuă, care dă mereu bine la orice loc de muncă;
  • ai deja o bază de date de networking, atât de la traineri, cât și de la colegii de curs, iar aceasta poate să fie relevantă.

Îți oferă deschidere spre angajatori, iar acest lucru este un mare bonus. Trainerii sunt persoane care lucrează în domeniu și, uneori, chiar și la firmele la care sunt angajați se caută noi colegi. Dacă reușești să te remarci de-a lungul cursului și să demonstrezi că ai inițiativă, aceștia te vor recomanda mai departe. În același timp, și instituțiile care organizează cursurile au legături strânse cu diverse companii unde pot să ajungă să te recomande, conform Antena3.

Învățare continuă și adaptabilitate la piața muncii. Acestea sunt încă două avantaje strâns legate unul de celălalt, pe care cursurile autorizate ți le oferă. De obicei acestea încep de la un nivel basic, de începător și, odată ce avansezi, trec la un nivel tot mai avansat. Asta înseamnă că îți oferă o șansă de a te adapta la nevoile pieței muncii și de a evolua atunci când simți nevoia.

Ai putea fi interesat și de: 57 de IMM-uri și-au înscris angajații la cursuri gratuite de dezvoltare a competențelor digitale