- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un impozit introdus de Guvernul Ciolacu de la 1 ianuarie a fost scos din joc. Un nou scandal este pe cale să se declanșeze în coaliție

12 Feb, 17:22 • Fundeanu Madalina
Un amendament depus în Parlament elimină unul dintre impozitele introduse de guvernul premierului Marcel Ciolacu de la 1 ianuarie 2024. Este vorba despre amendamentul care prevede eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale.
Un impozit introdus de Guvernul Ciolacu de la 1 ianuarie a fost scos din joc. Un nou scandal este pe cale să se declanșeze în coaliție

Un amendament depus în Parlament scoate din joc unul dintre impozitele introduse de guvernul premierului Marcel Ciolacu de la 1 ianuarie 2024. Mai exact, este vorba despre amendamentul depus de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, conform informațiilor prezentate de Antena 3 CNN.

Astfel, textul în cauză prevede eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale. Decizia a fost adoptată luni în comisiile Senatului și urma, în cursul după-amiezii, să fie supusă votului în plen.

Adoptarea acestui amendament semnifică faptul că toți bolnavii care intră în concediu medical vor fi scutiți de această taxă nou introdusă din ianuarie. PNL a susținut eliminarea acestei taxe pentru concediile medicale ale tuturor bolnavilor, potrivit Andreei Dumitrache, realizator Antena 3 CNN.

Pe de altă parte, la nivel de Guvern, atât premierul Marcel Ciolacu, cât și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vor să fie scutiți doar anumiți bolnavi cronic, cei care suferă de cancer sau de alte boli grave și femeile în concediu de maternitate.

Ai mai putea fi interesat de: Guvernul vrea o stabilitate a prețurilor în 2024. Se ia în calcul o măsură majoră pentru industria românească

Impozitarea concediilor medicale
Impozitarea concediilor medicale

Impozitarea concediilor medicale este pe cale să declanșeze un nou scandal în coaliție

Prin urmare, eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale ar însemna o scutire doar pentru unii pacienți. Va rămâne de văzut. însă, dacă aceste abordări diferite vor duce la un alt scandal între PSD și PNL.

„Asta, în condițiile în care vedem că în Parlament se merge pe formula de amendare a Ordonanței de urgență, care este în vigoare și produce efecte. De asemenea, Ordonanța va trebui supusă votului și în Camera Deputaților.

O altă variantă, mai rapidă, ar fi promovarea în guvern a unui act normativ care să reglementeze eliminarea taxei pentru toate concediile medicale. Am văzut însă că doi decidenți principali, premierul și ministrul Sănătății, nu susțin această formulă.

Finalitatea acestui subiect este importantă, pentru că toți cei care-și iau condiții medicale sunt interesați să știe dacă vor încasa cu 10% mai mult sau, din contră, vor rămâne cu această taxă nou introdusă din acest an”, a mai relatat Andreea Dumitrache.

Vezi mai multe știri: Sebastian Burduja s-a întâlnit cu 2 comisari UE în SUA. Ministrul român le-a cerut finanțare pentru energia nucleară și amânarea închiderii termocentralelor