- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un mare lanț retrage de pe piață acest produs! Toți românii îl au în frigider

12 Sep, 16:28 • Constantin Cristina
Alertă alimentară! Toți românii au acest produs în frigider. S-a aflat acum că este contaminat, iar un mare lanț îl retrage de pe rafturi.
Un mare lanț retrage de pe piață acest produs! Toți românii îl au în frigider

Carrefour retrage de pe piață mai multe loturi din acest produs contaminat. Este vorba de somonul file norvegian afumat produs de OCEAN FISH, a informat stiripesurse.ro. S-a aflat că somonul conținea Listeria monocytogenes.

Citește și: Alertă alimentară: Carne de pui contaminată cu salmonella, retrasă din mai multe magazine din țară

Un mare lanț retrage de pe piață acest produs! Toți românii îl au în frigider

„Vă informăm că societatea OCEAN FISH S.RL. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a evidentierii prezentei Listeria monocytogenes. CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: FILE SOMON NORVEGIAN AFUMAT 200G şi FILE SOMON NORVEGIAN AFUMAT, FELIAT 100G”, se arată într-un anunţ postat pe site-ul ANSVSA.

Specialiștii le recomandă persoanelor care dețin somonul file din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazine de unde le-au cumpărat.

somon file, produs retras de pe piață
somon file, produs retras de pe piață

„Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a transmis Carrefour.

Cine a apucat să consume din somon și prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt îndemnate să se prezinte de urgență la un medic și să raporteze acest consum.

„Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni”, se mai arată în anunţ o problemă similară a fost semnalată şi la finalul lunii august.

Alte articole: ALERTĂ alimentară! Ce substanță periculoasă conțineau, de fapt, pepenii care au fost retrași din magazine de urgență