- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou acord de cooperare între România și Ungaria. Ce decizii a luat ANRE

02 Dec, 12:53 • Bumbeneci Diana
Autoritățile de reglementare în domeniul energiei din România și Ungaria au încheiat un acord de cooperare. Iată despre ce proiect este vorba.
Un nou acord de cooperare între România și Ungaria. Ce decizii a luat ANRE

Acord de cooperare între România și Ungaria. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) și Oficiul Ungar pentru Energie și Utilități Publice (MEKH) au semnat un nou acord.

Este vorba despre acordul de cooperare pentru a gestiona criza energetică și pentru a promova securitatea aprovizionării. Anunțul a fost făcut astăzi prin intermediul unui comunicat de presă transmis de ANRE.

Un nou acord de cooperare între cele două țări

„Având în vedere criza energetică, nevoia de securitate a aprovizionării a crescut semnificativ în ultimele luni, iar importanța cooperării internaționale pentru aceasta a crescut de asemenea. Acordul de cooperare dintre autoritățile de reglementare din România și Ungaria vizează gestionarea mai eficientă a situației de criză și consolidarea securității noastre”, se arată în comunicatul ANRE.

Ai mai putea citi și: Aglomerație record la granițele țării, pe 1 decembrie. Aproape 150.000 de români au stat la cozile de la frontieră

acord de cooperare Ungaria - România
acord de cooperare Ungaria – România

Acordul încheiat între țara noastră și țara vecină oferă în ansamblu un cadru general pentru negocierile bilaterale dintre cele două părți, cu scopul de a sprijini schimbul de experiență în domeniile energetice reglementate de autorități și pentru împărtășirea reciprocă a cunoștințelor și a bunelor practici aferente în domeniul cadrului legislativ în continuă dezvoltare al UE, mai precizează sursa citată.

Citește și: Avertisment sumbru din partea liderului Agenției Internaționale a Energiei. „Următoarea iarnă va fi dificilă”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult