- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou proiect de lege vizează educația de prim ajutor în școli: „70.000 de români mor anual pentru că nu primesc primul ajutor”

19 May, 21:16 • Bocioacă Bianca
Deputatul Alin Apostol propune în Parlament două proiecte care prevăd predarea educației de prim ajutor în școli, pentru a preîntâmpina posibile tragedii.
Un nou proiect de lege vizează educația de prim ajutor în școli: „70.000 de români mor anual pentru că nu primesc primul ajutor”

La inițiativa deputatului Alin Apostol, pentru a preîntâmpina tragedii, precum cea de la Cluj, unde o elevă a murit după ce s-a înecat cu un jeleu, USR depune două proiecte de lege pentru ca românii să învețe noțiuni de prim ajutor.

Educație de prim ajutor în școli

Unul dintre acestea prevede predarea educației de prim ajutor în școli, iar celălalt propune ca angajații care urmează cursuri de acest fel să poate beneficia de o zi liberă, iar angajatorii să poată deconta aceste zile libere acordate, din impozitul pe profit.

„Educaţia de prim ajutor salvează vieţi. Este primul pas pe care îl putem face – să pregătim generaţiile viitoare să fie pregătite. De când am preluat mandatul, lucrez pentru a introduce Educaţia de prim ajutor în şcolile noastre.

Citește și: Proiect de lege: ce va scrie pe alimentele românești, prezente în marile magazine

Îmi doresc ca toţi copiii să fie pregătiţi să acorde ajutor în situaţii limită. Să poată salva vieţi dacă situaţia o cere. Dar, pentru asta, trebuie ca Educaţie de prim ajutor să fie o materie atractivă, predată de specialişti cu pregătire psihopedagogică şi cu o bază practică. Copiii au nevoie să înţeleagă, să vadă, să exerseze, nu să înveţe pe de rost”, a declarat Alin Apostol, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Proiect de lege adoptat de Senat. Școlile își vor putea închiria spațiile pentru creșterea veniturilor

Proiectul de lege a fost întocmit ca urmare a întrevederilor avute de deputatul USR cu mai mulți experți, atât de la Crucea Roșie, cât și din partea DSU, cu reprezentanii Consiliului Național al Elevilor și ai Administrației Prezidențiale.

„70.000 de români mor anual pentru că nu primesc la timp primul ajutor. Am gândit un mecanism prin care nici să nu obligăm, nici să nu împovărăm angajatorii. Îi încurajăm pe cei care vor să urmeze cursuri de prim ajutor astfel încât, în situaţia producerii unor incidente, să poată ajuta pe cei în nevoie”, a subliniat deputatul USR, Alin Apostol.