- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou record în România! Numărul proiectelor de construcții derulate a crescut cu 20%

10 Feb, 15:08 • Stefan Simion
O analiză a anului 2022 ne arată rezultatele record obținute de România. Numărul proiectelor de construcții desfășurate a crescut cu 20%.
Un nou record în România! Numărul proiectelor de construcții derulate a crescut cu 20%

România se bucură de încă un record. Numărul proiectelor de construcții derulate în țară în 2022 a crescut cu 20%, citează stiripesurse.ro.

29.719 este numărul lucrărilor desfășurate în domeniul construcțiilor în 2022, reprezentând o mărire semnificativă față de 2021. Datele publicate arată care sunt județele în care s-au înregistrat cele mai mari creșteri.

Noiembrie 2022 a adus succes în construcții

IBC Focus a publicat date de interes, care arată că 5.117 șantiere au fost monitorizate în luna noiembrie a anului trecut, reflectând, de asemenea, o creștere de 45,2% față de perioada similară a anului 2021, atunci când au fost înregistrate 3.253 proiecte de acest tip. A doua cea mai productivă lună a anului menționat este octombrie, atunci când au fost identificate 4.806 lucrări (față de 3.051 în 2021).

Decembrie este o altă lună în care numărul proiectelor din domeniul construcțiilor s-a bucurat de succes. Datele arată perioada menționată s-a bucurat de o creștere de 55,4% în 2022.

Te-ar putea interesa și: Vestea zilei pentru români! Președintele Iohannis a promulgat o nouă lege! Sunt vizați angajații din sectorul construcții mașini

construcții
construcții

Perioada analizată arată succesul domeniului de construcție, pe toate cele nouă domenii care au fost luate în evidență: birouri, clădiri rezidențiale private, hoteluri, construcții sociale, industrial, medical, utilități, retail, și nu în ultimul rând, infrastructura, care a înregistrat cea mai mare creștere în 2022.

Cele mai mari investiții au fost făcute pe segmentul clădirilor rezidențiale (12.149 proiecte) și pe sectorul industrial (5.960 lucrări). Creșterea a fost de 17% față de anul precedent, respectiv, 11.5%. Cluj (2.315), Timiș (2.110) și București-Ilfov (1.799) sunt regiunile care s-au bucurat de cea mai mare vizibilitate în fața investitorilor. Față de 2021, chiar și Botoșani a avut parte de mai mult succes. Județul a avut o creștere de 51,3% anul trecut.

Datele analizate pentru Alba, Covasna și Vâlcea arată că numărul lucrărilor din domeniul construcțiilor realizate în aceste județe a scăzut. Pentru proiectele retail, zonele de interes au fost cele de vest și București-Ilfov.

„În 2022 se păstrează trendul din anii trecuţi, astfel că sectorul de construcţii rezidenţiale private preia conducerea detaşat, fiind, de altfel, şi singurul sector care a reuşit să depăşească pragul de două mii de proiecte într-o singură zonă.

Vorbim mai exact de un total de 2.707 investiţii situate în Nord-Vest. Tot această zonă este lider şi în cazul sectoarelor de Birouri & Comercial, Hotel & Relaxare sau Industrial. Revenind la maximele atinse în 2022, trebuie să menţionăm că în sectorul rezidenţial privat s-a depăşit pragul de 1.000 de şantiere şi în zonele Bucureşti – Ilfov, Centru, Nord- Est, Sud-Est şi Vest. De asemenea, sectorul Industrial atinge în zona de Nord-Vest un total de 1.016 proiecte de construcţii” sunt datele monitorizate de Victa, asistentul virtual de vânzare pentru șantiere.

Citește și: Ifosele noii generații de ucenici din construcții: „Nu lucrez la înălțimi, nu mă urc pe schelă, nu ma voi chinui să car singur cine stie ce saci de ciment de 40-50 kg”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult