- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou spor va duce mai mulți bani la salariile unor români. Anunțul făcut de Ministrul Muncii

20 Oct, 11:06 • Bumbeneci Diana
Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, anunță introducerea unui nou spor. Mulți români vor avea bani în plus la salariu.
Un nou spor va duce mai mulți bani la salariile unor români. Anunțul făcut de Ministrul Muncii

Sporul nou introdus care va aduce românilor bani mai mulți la salariu. Ministrul Muncii vrea să îi motiveze mai mult pe angajații din câmpul muncii.

Un nou spor pentru români

Simona Bucura – Oprescu a purtat mai multe discuții cu specialiștii din transporturile aeronautice, Apele Române, energie, Agenția Nucleară și Deșeuri Radioactive, turism, Agenția Națională de Integritate, Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Curtea de Conturi, Consiliul Concurenței și sindicatele reprezentative ale acestor instituții.

Discuțiile au avut loc în contextul elaborării proiectului legii salarizării în sectorul bugetar.

Vezi și: 30% sporuri la salariu pentru o categorie de români. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Sporuri români
Sporuri români

„Ne dorim să avem o lege care să aducă claritate, iar pentru muncă egală plata să fie egală. Legea trebuie să aibă un mecanism de limitare a modificărilor ad-hoc.

Va fi introdus un spor lunar care va încuraja performanța. Rolul nostru este să venim cu politici active pentru forța calificată de muncă”, a spus ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Bani în plus și pentru personalul medical

Personalul medical care a avut dreptul la sporuri salariale în timpul pandemiei COVID, dar nu le-au fost acordate până acum, le vor primi în scurt timp, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege.

„Inițiativa legislativă a UDMR a fost motivată de faptul că personalul medical care s-a implicat în lupta împotriva pandemiei COVID-19 a avut dreptul la un spor salarial de 30% pe durata stării de urgență și în următoarele trei luni, însă în multe cazuri acesta nu a fost plătit, deoarece legea nu specifica sursa de finanțare.

Am reușit să modificăm legea, astfel încât acest beneficiu să fie acoperit din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, astfel încât persoanele în cauză să primească cât mai curând beneficiile financiare cuvenite”, a declarat Ladanyi Laszlo, deputat din județul Harghita și elaboratorul proiectului de lege.

Vezi și: Românii își pot lua adio de la bonuri de masă și tichete de vacanță. Marcel Ciolacu anunță ce se întâmplă și cu salariile. „După cum ştiţi, o să luăm hotărârea în ceea ce privește salariul minim”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult