- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

30% sporuri la salariu pentru o categorie de români. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

19 Oct, 10:31 • Bumbeneci Diana
O categorie mare de români se va bucura de sporuri de 30% din salariu. Președintele Iohannis a dat undă verde pentru legea mult așteptată.
30% sporuri la salariu pentru o categorie de români. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Sporuri de 30% din salariu pentru români, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptată în septembrie. Decizia este oficială.

Klaus Iohannis a aprobat legea sporurilor pentru români

Personalul medical care a avut dreptul la sporuri salariale în timpul pandemiei COVID, dar nu le-au fost acordate până acum, le vor primi în scurt timp, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege.

Șeful statului a promulgat proiectul elaborat și inițiat de UDMR, care remediază o lacună juridică, astfel încât personalul medical care a avut dreptul la sporuri salariale în timpul pandemiei va primi în curând aceste beneficii, care nu au fost acordate până acum.

Vezi și: Măsurile fiscale devin legi în România. Lista măsurilor ce vor intra în vigoare de la 1 noiembrie 2023 și 1 ianuarie 2024

„Inițiativa legislativă a UDMR a fost motivată de faptul că personalul medical care s-a implicat în lupta împotriva pandemiei COVID-19 a avut dreptul la un spor salarial de 30% pe durata stării de urgență și în următoarele trei luni, însă în multe cazuri acesta nu a fost plătit, deoarece legea nu specifica sursa de finanțare.

Am reușit să modificăm legea, astfel încât acest beneficiu să fie acoperit din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, astfel încât persoanele în cauză să primească cât mai curând beneficiile financiare cuvenite”, a declarat Ladanyi Laszlo, deputat din județul Harghita și elaboratorul proiectului de lege.

Se pare că inițiativa UDMR a fost adoptată de Parlament în luna septembrie și a fost promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis.

Vezi și: Românii își pot lua adio de la bonuri de masă și tichete de vacanță. Marcel Ciolacu anunță ce se întâmplă și cu salariile. „După cum ştiţi, o să luăm hotărârea în ceea ce privește salariul minim”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult