- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou sprijin a fost anunțat de Gabriela Firea! Proiectul destinat copiilor din familiile sărace a fost finanțat cu 50 de milioane de euro din PNRR

19 Jun, 19:50 • Constantin Cristina
Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat un nou sprijin pentru copiii din familii sărace. Proiectul este finanțat cu bani din PNRR și este destinat celor 150 de centre de zi.
Un nou sprijin a fost anunțat de Gabriela Firea! Proiectul destinat copiilor din familiile sărace a fost finanțat cu 50 de milioane de euro din PNRR

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunțat un nou proiect care va fi finanțat din banii PNRR, fiind destinat copiilor din familii sărace, a informat antena 3 CNN.

Citește și: Gabriela Firea anunţă îmbunătăţirea programului dedicat cuplurilor infertile. Cine va putea accesa cei 15.000 de lei oferiţi de Ministerul Familiei

Un nou sprijin a fost anunțat de Gabriela Firea! Proiectul destinat copiilor din familiile sărace a fost finanțat cu 50 de milioane de euro din PNRR

Ajutorul va fi destinat celor 150 de centre de zi, care țin copii din familii sărace. Proiectul va fi finanțat cu 50 de milioane de euro prin PNRR. Oficialul a menționat că prin intermediul proiectului se vor oferi și mese calde pentru copiii nevoiași, rechizite, dar și ajutor la temele copiilor din comunitățile vulnerabile.

„Sprijin pentru copiii din familii sărace! Construim 150 de centre de zi unde oferim mese calde, rechizite, sprijin pentru teme copiilor din comunitățile vulnerabile.”, a anunțat Gabriela Firea.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Firea a mai precizat că, pentru aceste ajutoare, sunt depuse un număr record de dosare pentru a obține fonduri.

„Am închis apelul pentru cererile de finanțare și avem un număr record de dosare depuse de autoritățile locale care vor să obțină fonduri.”, a mai precizat ministrul Familiei.

Mai mult, ministrul a adăugat că dosarele vor fi analizate cu mare atenție, iar centrele de zi vor beneficia de o decontare.

„În perioada următoare acestea (n.r. dosarele) vor fi analizate și, în cel mai scurt timp, dorim să venim și cu decontările pentru crearea centrelor de zi. În aceste centre de zi, copiii vin prin dorința părinților. Părinții îi înscriu.”, a subliniat Gabriela Firea.

Sprijin pentru cuplurile infertile

Gabriela Firea a dat vestea cea bună, pe pagina sa de Facebook, unde a anunțat că acest program al Ministerului Familiei, prin intermediul căruia cuplurile infertile primesc un sprijin, va fi îmbunătățit.

„Proiectul noului regulament se află în consultare publică pe site-ul Ministerului Familiei pentru următoarele 10 zile. REPET, aceste modificări se aplică doar pentru dosarele depuse după publicarea în Monitorul Oficial a noilor reguli. În curând, vom completa hotărârea de Guvern prin care a fost aprobat programul pentru a le permite şi doamnelor sau domnilor, cetăţeni români, care au parteneri de altă naţionalitate dar locuiesc în România să beneficieze de sprijin.”, a declarat ministrul.

Alte articole: Vouchere de 1500 de lei pentru analize medicale şi TVA de 5% pentru produsele de copii. Gabriela Firea anunţă noul pachet de creştere a natalităţii