- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un român din diaspora dă de pământ cu cei care au proprietăți de vânzare în mediul rural din țara noastră. ”Poate cineva s-o simți și mai taie din lăcomie”

29 May, 14:25 • Cornel Ghimeșan
Un român din diaspora care vrea să se întoarcă în România tună și fulgeră. Bărbatul a dat de pământ cu cei care au proprietăți de vânzare în mediul rural și asta din cauza prețurilor exorbitante pe care le percep.
Un român din diaspora dă de pământ cu cei care au proprietăți de vânzare în mediul rural din țara noastră. ”Poate cineva s-o simți și mai taie din lăcomie”

Un român din diaspora dă de pământ cu cei care au proprietăți de vânzare în mediul rural din țara noastră. Românul a făcut apel pe rețelele de socializare la chibzuință și le-a cerut celor care au case și terenuri de vânzare în mediul rural să nu mai fie atât de lacomi, potrivit ziare.com.

Citește și Investiţie de 50 de milioane de euro într-o comună din Vâlcea. Vor fi create circa 600 de locuri de muncă

Un român din diaspora dă de pământ cu cei care au proprietăți de vânzare în mediul rural din țara noastră

„Fac și eu un apel la discernământ și la o chibzuită judecată dacă mai există! Tot urmăresc acest grup în speranța că voi găsi ceva realist că preț și voi putea să mă întorc în țară cu soția și cei 4 copilași! Fraților, am înțeles despre ce este libertatea, sau cum s-a câștigat! Și am înțeles și despre ce nu este libertatea!

Atunci când lăcomia, iraționalul și lipsa bunului simț primează e foarte probabil să se extindă foarte repede și să formeze majoritatea și prețul pieței, nu intram în inflație sau alte studii economice să ne justificăm lăcomia și lipsa de discernământ, ci vorbesc doar despre aceste preturi nerealiste cerute aici pe grupul acesta de către majoritatea vânzătorilor!”, a scris bărbatul pe grupul de Facebook Mutați la țară – Viața fără ceas.

Postarea bărbatului a stârnit zeci de reacții din partea internauților care în mare parte au fost de acord cu punctul de vedere al autorului postării, asta în timp ce alții au spus că în România sunt și proprietăți care se vând mult mai ieftin decât în alte țări.

„Eu am văzut foarte multe anunțuri cu prețuri exagerat de mici. (…) Nu văd de ce vii să-i cerți pe proprietari pentru prețul cerut. Nu-ți bagă nimeni mâna în buzunar forțat. Apoi, de satele de care vorbești, dacă te ținueau buzunarele cumpărai acolo și nu râvneai la mocca p-aci prin țară. Ne zgârcim la brânză și râvnim la cașcaval, cam așa este nația noastră”, a scris o femeie din grupul respectiv.

„În afara țării cum stai cu familia și cei 4 copii? Cumva cu chirie? Dacă vrei neapărat să revii în țară, de ce nu intri pe un grup de închiriat case la țară? De ce ții neapărat să ai casa ta la un preț, din punctul tău de vedere, rezonabil? De ce acuzi pe cei ce vând că au prețuri nerezonabile? La ce te raportezi? Știi cât costă o casă în țara în care te afli tu acum? Știi cu ce chin și sacrificii se face o casă? Hai să fim cu toții realiști și să încercăm să fim și un pic obiectivi. Dacă se poate…”, a comentat altcineva.

Citește și În prima comună „smart village” din România trăiesc 3.500 de locuitori. Primarul din Ciugud: „Eu nici măcar nu puteam visa la așa ceva!”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult