- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un val de aer polar a ajuns în România. Temperaturile scad cu 15 grade față de miercuri. Când va reveni canicula

27 Jul, 08:18 • Bumbeneci Diana
După zile întregi în care canicula a pus stăpânire pe România, un val de aer polar a pătruns în teritoriu, fiind resimțit încă de la primele ore ale dimineții. Meteorologii anunță când va reveni canicula.
Un val de aer polar a ajuns în România. Temperaturile scad cu 15 grade față de miercuri. Când va reveni canicula

Se schimbă radical vremea în România. Mihai Huştiu, meteorolog ANM, a explicat la Antena 3 că un val de aer polar a pătruns în România, de aceea temperaturile înregistrează o scădere semnificativă de la o zi la alta. Din weekend, temperaturile vor fi în creștere și este posibil ca de săptămâna viitoare să revină căldura.

Val de aer polar în România

„Aerul polar care pătrunde dinspre Europa Centrală va cuprinde întreaga țară și vom ajunge la o vreme răcoroasă, temperaturi și cu 10-15 grade mai coborâte. 17-19 grade prin Transilvania, Maramureș, 27-28 grade prin sud”, a spus meteorologul, miercuri, la Antena 3 CNN.

Astfel de răciri estivale sunt cât se poate de normale pentru climatul țării noastre, funcționând ca un veritabil „aer condiționat” natural printre perioadele călduroase, scrie meteoradar.ro. Minimele pe timpul nopților vor fi cuprinse între 8 și 16 grade.

Val de aer polar în România
Val de aer polar în România

Cod galben de vreme severă

Meteorologii au emis cod galben de vreme rea pentru mai multe județe din S-E României. Intervalul : 27 iulie, ora 02:00 – 27 iulie, ora 10:00. Fenomenele vizate: intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va continua să prezinte intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.

În jumătatea de est a Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de 50…60 km/h), vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp.

Ai mai putea citi și: Vouchere august 2023. Guvernul anunță cine sunt românii care NU mai primesc banii de la 1 august

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult