- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

UPDATE: Salariile cash nu vor mai exista! Comercianții sunt obligați să găsească o altă soluție. Prevederile noii legi

05 May, 15:14 • Constantin Cristina
Angajații nu vor mai primi salarii cash. Mici comercianți vor fi obligați să găsească alte metode care să excludă metoda de plată cash.
UPDATE: Salariile cash nu vor mai exista! Comercianții sunt obligați să găsească o altă soluție. Prevederile noii legi

UPDATE: Plata salariilor cu bani cash va fi interzisă. Angajații atât de mediul de stat, cât și cei din mediul privat nu vor mai primi bani lichizi, cu anumite excepții, a informat ziare.com.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ! Nu vor mai exista bani cash în România! Cardurile vor fi baza de acum înainte

Salariile cash nu vor mai exista! Comercianții sunt obligați să găsească o altă soluție

Noul proiect de lege este sprijinit de băncile comerciale, BNR și un procesator de carduri. Proiectul a fost admis în comisii, iar acum urmează să fie votat în plen.

Proiectul de lege instituie obligația ca plata veniturilor de natură salarială, a celor asimilate salariilor și a beneficiilor de asistență socială să se facă doar prin mijloace de plată fără numerar, prin modificarea Legii 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operațiunile de încasări și plăți în numerar.

bani cash
bani cash

George-Cristian Tuță a fost cel care a venit cu această inițiativă și a susținut proiectul în fața mai multor parlamentari de la PNL, PSD, USR, UDMR și minorități.

Deputatul este de părere că interzicerea numerarului pe piață va crește incluziunea financiară. Până acum PFA-urile, persoanele juridice, întreprinderile individuale și cele familiale erau obligate să aibă POS doar firmele cu vânzări peste 50.000 de lei, iar acum noul proiect obligă toate firmele indiferent de cota vânzărilor.

Mai mult, autoritățile vor închide și casele care folosesc banii cash, după ce legea va fi publicată în Monitorul Oficial.

Proiectul de lege are scopul de incluziune socială și oferă instituțiilor statului control asupra tranzacțiilor, diminuând cazurile de fraudă.

Prin excepție, vor exista câteva categorii de persoane care vor putea primi salariul cash. Mai exact, consumatorul vulnerabil din punct de vedere financiar, definit la art.4 lit. e) din Legea nr.258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază, precum și personalul din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională pot primi, la cerere, în numerar drepturile care li se cuvin potrivit prevederilor legale în vigoare.

Alte articole: Au început pregătirile pentru cel mai sever scenariu în Germania, blackoutul. Ce se va întâmpla cu banii cash