- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Va fi Marcel Ciolacu noul președinte al României? „Un președinte care se ridică deasupra politicului”

04 Jun, 19:13 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu creionează portretul robot al viitorului președinte. Oficialul vorbește despre cele mai importante alegeri care vor avea loc în România.
Va fi Marcel Ciolacu noul președinte al României? „Un președinte care se ridică deasupra politicului”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, în cadrul unui interviu la Dc News, calitățile pe care trebuie să le aibă un șef de stat și despre care liderul PSD spune că Traian Băsescu și Klaus Iohannis nu le-au avut. Oficialul a vorbit și despre decizia de a candida la prezidențiale.

Marcel Ciolacu, despre alegerile din 2024

„În primul rând să aducă o normalitate în România și să înțelegem o dată pentru totdeauna că prședintele trebuie să se ridice, după ce este ales, peste partidele politice și să respecte atât litera Constituției cât și spiritul ei. Atunci democrația din România va fi categoric consolidată. (…) Ultimii doi președinți nu au avut această capacitate de a consolida democrația ca un președinte care se ridică deasupra politicului”, a spus prim-ministrul României.

Întrebat dacă el are aceste calități, Ciolacu a răspuns că „vom vedea, dacă voi candida”.

Cu aluzie la faptul că posibilii candidați pentru prima funcție în stat, Nicolae Ciucă și Mircea Geoana, au lansat fiecare câte o carte, Ciolacu a spus că are velități de scriitor, precizând că acum citește o carte pe care i-a recomandat-o consiliera sa, Diana Tușa.

Citește și: Meteo iunie 2024. ANM anunță cum va fi vremea în prima lună de vară

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

„Nu o să lansesz o carte pentru că nu cred că e așa înebunită lumea să știe despre mine în mod deosebit și nici nu am veleități de sciitor. Am și spus că eu nu intru în această competiție pre-prezidențială de lansări de cărți”, a dezvăluit Ciolacu.

Când vor avea loc alegerile

Președintele Marcel Ciolacu a oferit detalii și cu privire la cele mai așteptate alegeri din 2024: alegerile prezidențiale. Oficialul a anunțat zilele în care românii vor ieși la vot pentru a alege conducătorul țării.

„Am multe defecte, dar eu am făcut o distincţie clară între lider politic şi prim-ministru. Am zis foarte clar – «eu când voi ieşi din funcţia de prim-ministru, că sunt comasate, că nu sunt comasate, vreau să anunţ românilor întregul calendar. Aşa este corect, aşa este normal, fiindă există o competiţie. Rolul meu ca prim-ministru e de a avea o predictibilitate pentru toţi candidaţii. Pe 15 şi 29 septembrie vom avea alegeri pentru funcţia de preşedinte şi pe 8 sau 9 decembrie sunt alegeri parlamentare. Sunt şi acele proceduri legale, pentru că noul preşedinte trebuie să convoace în 20 de zile noul Parlament. Ştiţi că actualul preşedinte şi Parlamentul îşi termină mandatul pe 21 decembrie”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi la DC News.

Ai mai putea citi: Marcel Ciolacu, anunțul zilei pentru cea mai mare parte a pensionarilor: „Se modifică plafonul!”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult