- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vacanța în România, mai scumpă decât în destinațiile celebre de lux! Turiștii se declară șocați

22 Apr, 23:15 • Lupu Alexandra
Românii aleg să-și petreacă vacanța în străinătate, tocmai pentru că prețurile din țară sunt unele piperate. Turiștii sunt șocați de oferte.
Vacanța în România, mai scumpă decât în destinațiile celebre de lux! Turiștii se declară șocați

Vacanța în România este evitată de un număr mare de persoane, tocmai pentru că ofertele propuse le întrec pe cele din destinațiile de lux din lume. Așa cum relatează ziare.com, turiștii au rămas șocați atunci când au aflat cât ar trebui să achite pentru un sejur în România, dar mai ales, caută soluții alternative.

Vacanța în România, mai scumpă decât în străinătate

Numărul românilor care preferă să petreacă vacanța în străinătate crește de la un an la altul, tocmai pentru că în țară ofertele sunt unele piperate, dar mai mult decât atât, serviciile sunt de proastă calitate. Turiștii care solicită oferte se declară șocați de costurile pe care ar trebui să le achite pentru un sejur în țară, dar mai ales, au ajuns la concluzia că nici în destinațiile de lux din lume nu ar trebui să plătească atât.

O româncă a povestit pe Facebook că a rămas fără cuvinte în momentul în care a aflat că trebuie să achite 6.000 de lei pentru 3 nopți la Delta Dunării. Femeia cerea alternative pentru o vacanță rezonabilă în România.

Vezi și: PROGNOZA METEO pentru minivacanţa de 1 Mai. Elena Mateescu: ”O vreme a extremelor meteorologice”

„Puteți să-mi dați alte idei, în afară de Green village, Gura portiței, Pens belvedere, Mila 23, care pentru 3 nopți vor 5600 de lei, să mergem și noi în Delta Dunării?

Doamne, deci am rămas fără cuvinte, 3 nopți, 6000 de lei, cred că nici pe Coasta de azur nu ajung la tariful ăsta!”, a scris aceasta pe grupul de Facebook „Vacanțe sub 500 de euro”.

Vacanța în România, mai scumpă decât în străinătate
Vacanța în România, mai scumpă decât în străinătate

În secțiunea de comentarii, mai multe persoane s-au arătat nemulțumite de oferta de vacanță pe care au primit-o la rândul lor. Un internaut afirmă că a renunțat de mai mult timp la sejururile din țară, pentru că, pentru aceeași sumă, se poate duce în afară, așa cum relatează acesta. Mai mult decât atât, mai mulți români au confirmat că în străinătate au găsit prețuri mult mai accesibile decât cele din România.

„Pe Coasta de azur am stat 2 persoane cu 71€/noapte la 3*, cu mic dejun inclus, deci n-are rost în România, sincer”

„Eu am renunțat de mult la vacanțe în România. Aceeași bani sau mai puțini, în afara țării îți aduc experiențe mult mai frumoase”

„Mare țeapă Delta noastră, oameni profitori din cauza sezonului scurt. Am fost o zi în Deltă, cu o noapte de cazare + 2 copii și ne-am scuturat de vreo 400 de Eur, all inclusive- Pădurea Letea, safari, șalupe, mâncare specific pescăresc, etc… Once in a lifetime și cam atât, din păcate! Experiență (în afară de oamenii răi și profitori) – OK”

„Înainte să fiți revoltați de prețuri, puneți mâna pe o hartă și căutați o altă deltă de fluviu în Europa. Nu fiți revoltați de prețuri, ci fiți revoltați de serviciile oferite în prețul ăla”

„Iartă-mă, dar nici un castel cu cavaleri, prințese, spa, piscină și restaurant de 10 stele nu merită un salariu pe noapte, dapăi o cazare cu un pat și eventual un mic dejun și o grădină”

„Delta este scumpă. Excursiile sunt scumpe pentru că e scumpă motorina și motoarele sunt puternice.Alimentele sunt mai scumpe căci sunt aduse pe apă. Deci să aveți bani destui la dvs. Dar peisajele, liniștea, plaja sălbatică sunt superbe”

Citește și: Grecia, destinația unde au fugit românii de Paște! Iată cât au cheltuit aceștia în minivacanță