- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vacanțele în Thassos se vor scumpi din nou, deși a avut deja loc o majorare cu peste 30%. Iată cât costă să închiriezi o locuință pe insulă

26 Mar, 08:46 • Constantin Cristina
Hotelierii din Thassos au anunțat majorări din nou cu cel mult 10% mai mari anul acesta, deși au mărit costurile cu peste 30%. Sezonul începe de Paște, însă își vor mai permite românii o astfel de vacanță?
Vacanțele în Thassos se vor scumpi din nou, deși a avut deja loc o majorare cu peste 30%. Iată cât costă să închiriezi o locuință pe insulă

Vacanțele în Thassos sunt printre cele mai căutate de către români. Însă prețurile tot cresc și s-ar putea să devină un impediment în a călători în Grecia.

Așadar, hotelierii au anunțat noi creșteri la sejururile de vacanță în Thassos, în acest an, începând de la 7% până la 10%, ținând cont că a mai avut loc o astfel de majorare cu 30%. Drept urmare, sezonul este pe cale să înceapă, iar unii dintre români și-au închiriat case pe insulă, alții nu sau urmează, a anunțat Paris Paraschoudis, președintele Asociației Hotelierilor din Thassos, potrivit News.ro.

Citește și: Cât trebuie să scoți din portofel pentru o vacanță în Grecia în vara anului 2023

„Anul trecut insula Thassos a fost vizitată de 350.000 de turiști, din care 65% sunt români. Unii stau mai mult, alții mai puțin. De exemplu, turiștii români stau în medie șase zile, în timp ce bulgarii stau mai puțin. De asemenea, important de menționat este că sunt și români care și-au achiziționat case pe insulă. Alții au chiar hoteluri mai mici”, a declarat Paris Paraschoudis.

Vacanțele în Thassos s-au scumpit

Tarifele s-au majorat din nou în acest an, față de anul precedent.

vacanțele în Thassos s-au scumpit
vacanțele în Thassos s-au scumpit

„Tarifele la pachete vor fi mai mari cu între 7 și 10%. Dar costurile de operare au crescut la noi cu peste 30%. Energia s-a scumpit foarte mult, produsele la fel, costurile cu personalul au urcat, totul s-a scumpit. Însă doar o parte din costurile de operare se vor resimți în prețul cazărilor”, mai spune Paris Paraschoudis.

Cât costă o locuință pe insula Thassos

Românii sunt în căutarea de a achiziționa case pe insulă sau vor să și-o construiască. O casă poate costa de la 100.000 de euro la câteva milioane de euro.

„Chiar și acum sunt români care caută să își cumpere locuință pe insulă sau și-o construiesc. De exemplu, am un prieten care are o casă și acum vrea să producă vin. Mulți consideră Thassos ca fiind al doilea lor cămin. E foarte ușor de ajuns aici”, adaugă președintele.

De asemenea, românii și-au făcut în mare parte rezervări, pentru a fi siguri că mai găsesc locuri libere. La acest moment s-a ocupat 70% din rezervări.

„Anul trecut, din cauza războiului, turiștii au așteptat până în ultimul moment. Dar anul acesta mulți au rezervat deja cu mult timp înainte, încă de la Crăciun. Iar până în februarie aceștia au profitat de reducerile early booking”, afirmă Paris.

Alte articole: De ce să mergi în Grecia în septembrie. Avantajele și dezavantajele de a-ți petrece prima lună de toamnă pe o insulă