- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

De ce să mergi în Grecia în septembrie. Avantajele și dezavantajele de a-ți petrece prima lună de toamnă pe o insulă

19 Mar, 09:26 • Claudia Simion
Grecia e unul dintre locurile cele mai populare în care românii pleacă în vacanță. În fiecare vară tot mai mulți români aleg să plece pe una din insulele grecești, considerând că sunt o opțiune mult mai ieftină, cu peisaje de basm și mâncare delicioasă.
De ce să mergi în Grecia în septembrie. Avantajele și dezavantajele de a-ți petrece prima lună de toamnă pe o insulă

Mai sunt doar câteva luni până vine vara, așa că mulți deja au început să-și facă planuri de vacanță. Românii au făcut deja rezervări pentru acea perioadă, iar alții încă se documentează în această perioadă cu privire la destinație, costuri, beneficii.

O româncă a întrebat pe grupul de Facebook ”Forum Thassos” dacă vremea este încă potrivită pentru plajă în septembrie. Ea spunea că a observat că nu mulți oameni caută cazări pe insule în perioada respectivă.

Citește și Cât costă o vacanță în Grecia în 2023. Românii se plâng că prețurile au crescut considerabil față de anul trecut

”Bună seara! Am văzut că majoritatea persoanelor ce scriu pe grup caută cazare în Thassos în mai, iunie, iulie, august, dar mai puțin în septembrie. E nasoală vremea în septembrie, sau motivul e doar școala copiilor? Mulțumesc frumos”, a scris ea.

Internauții și-au exprimat părerea legată de experiența lor la mare în Grecia în septembrie. Un dezavantaj la care s-a făcut referire a fost acela că zilele sunt mai scurte și serile mai răcoroase.

Citește și Cea mai mare companie energetică din Grecia în curs de preluare a Enel România. Angajații sunt îndemnați să iasă la grevă generală

Ce spun internauții despre experiența lor în Grecia în septembrie

  • ”Perioada concediilor influențează cel mai mult. Apoi ziua se scurtează deci mai puțină plajă. Seri mai răcoroase. Dar principalul motiv este perioada de concedii. Pe care majoritatea o sincronizează cu vacanțele copiilor”
  • ”Și în septembrie este frumos, se face plajă. Însă se întunecă mai devreme și da, copiii încep cursurile. În septembrie este mai liniște, nu mai este așa aglomerație. Noi stăteam până la ora 21 pe plajă, apusul era superb. În septembrie până la ora 18 cel mult se poate sta”
  • ”Zilele sunt mai scurte. Singurul dezavantaj.Pentru mine acest lucru a fost totuși un plus, pentru că am reușit să prind un răsărit fără să mă trezesc cu noaptea-n cap”
  • ”Bună dimineața! Noi am fost de 3 ori în prima jumătate a lui septembrie! Am prins vreme foarte bună!”
  • ”În septembrie, exceptând începerea școlii, este perfect. Noi mergem, de ani buni, numai în septembrie, chiar și în prima săptămână din cctombrie. Soarele nu este așa dogoritor, iar apa mării caldă, liniște, prilej pentru o vacanța reușită. Mergeți cu încredere”
  • ”Noi mereu am fost în septembrie. După 10-15 ale lunii..soarele nu e așa puternic, apa mai rece și noi am avut ghinion să mai și plouă în unele zile. Dar nu regretăm, noi mergem pentru atmosferă, plajă avem și peste drum de acasă, de unde locuim”.
Tags: