- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vama Veche a întrecut stațiunea Mamaia? Este incredibil cât au plătit doi turiști pentru un prânz: „Este foarte scump”

02 Sep, 17:07 • stefan.vlad
Vama Veche a întrecut stațiunea Mamaia? Sezonul estival este pe final, însă, cu toate astea, prețurile nu scad deloc, ci din contră. Vara aceasta, foarte mulți români s-au plâns de prețurile de pe litoralul românesc, indiferent că vorbim de cazare sau mâncare. Doi turiști au rămas fără cuvinte când au trebuit să plătească nota de plată pentru un prânz.
Vama Veche a întrecut stațiunea Mamaia? Este incredibil cât au plătit doi turiști pentru un prânz: Este foarte scump

Vama Veche a întrecut stațiunea Mamaia? Recent, o femeie a postat pe rețelele social un mesaj, în care dezvăluit cât a plătit pentru un przânz de două persoane în Vama Veche. Potrivit postării, pentru o porție de carne de pui cu cartofi și salată, plus două limonade, nota de plată a venit 194 de lei.

Citește și: Un turist român a făcut foamea pe o insulă celebră din Grecia. Mesajul său a devenit viral pe rețelele sociale

Vama Veche a întrecut stațiunea Mamaia?

Comentariile au apărut imediat, internauții fiind vizibil revoltați de faptuș că este mult prea scump pentru ceea ce au mâncat.

”Eu zic că este scump, pentru doi cartofi și o roșie tăiată cuburi si presărată cu branză… Acum este vorba despre Vama Veche, care a devenit lux din punctul ăsta de vedere…/ S-au schimbat vremurile. Nu ne mai vindem rinichi pentru un telefon, ci pentru o masă în Vama Veche”, sunt doar câteva dintre comentarii.

Tot în Vama Veche, un turist a fost la un pas de infarct când a văzut nota de plată, după ce a servit prânzul. Bărbatul a mâncat crispy cu cartofi prăjiți, a băut un pepsi și două beri mici, la 330 ml, a informat ziare.com.

Românii care fug de prețurile mari aleg, de cele mai multe ori, Vama Veche, Tuzla, Vadu, Corbu și alte stațiuni similare, fiind și mai puțin aglomerate. Totuși, se pare că patronii din HoReCa s-au prins și au crescut prețurile chiar acum, la final de sezon.

Nota de plată a fost 114 lei, dar ceea ce l-a șocat pe client a fost prețul berii. Așadar, pentru cele două Weihenspaner a plătit nici mai mult nici mai puțin decât 60 de lei. Weihebspaner este o bere germană neflitrată, care în magazine se comercializează la prețul de 10 lei, astfel că adaosul comercial practicat de terasa din Vama Veche a fost uriaș, triplând practic prețul. Mai mult, pe bon nu se regăsește și bacșișul pe care l-a achitat ospătarul.

De câți bani ai nevoie dacă vrei să faci nunta pe plajă, în România

Ceremoniile în aer liber sunt permise de trei ani în România. Cu toate acestea, românii trebuie să știe că există anumite reguli pe care trebuie să le respecte, dacă își doresc să facă nunta pe plajă. De exemplu, cine vrea să facă ceremonia la mare, dar nu locuiește în Constanța, trebuie să dețină viza de flotant sau să convingă ofiţerul stării civile din oraşul lui să îl însoţească pe plajă. Tot mai mulți români aleg să facă nunta pe plajă în țară.

Ana şi Aurel au decis să se căsătorească pe plajă, după 10 ani de relație. Viitoarea mireasă a povestit că ea şi partenerul său au foarte multe amintiri la mare. Cea mai frumoasă zi a vieții lor nu se putea desfășura în altă parte.

„Suntem crescuţi aici în Constanţa şi automat avem foarte multe amintiri pe plajă. Ne-am dorit să fie ceva diferit faţă de ceea ce ar fi fost la primărie sau la casa căsătoriilor”, a spus viitoarea mireasă pentru Observator.

„Mi se pare un moment mai special şi un spaţiu diferit, cum a zis şi Ana, mai relaxant”, a completat mirele. (Citește AICI mai multe detalii)