- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Verificări severe pentru marii importatori de gaze din România. Ministrul Energiei Virgil Popescu a prezentat situația țării

06 Feb, 17:53 • Stefan Simion
Eventualele probleme de furnizare a gazelor în România au fost un motiv de îngrijorare pentru responsabili. Ministrul Energiei Virgil Popescu a verificat situația tuturor marilor importatori.
Verificări severe pentru marii importatori de gaze din România. Ministrul Energiei Virgil Popescu a prezentat situația țării

Blocarea importurilor din Rusia a reprezentat un motiv de îngrijorare pentru furnizorii de gaze din România. În eventualitatea unei crize de motorină, Ministrul Energiei Virgil Popescu a luat toate măsurile necesare, conform Stiripesurse.ro. Acesta a discutat cu marile companii, iar concluziile au fost prezentate public.

România, departe de pericol!

Importatorii de gaze care activează în România au fost contactați recent de persoanele responsabile pentru o verificare amplă a situației. Situația importurilor din Rusia a devenit un motiv de îngrijorare pentru autorități. În urma verificărilor, acestea au constatat că importatorii dețineau deja resursele necesare de aprovizionare. Acest lucru înseamnă că țara noastră nu se va confrunta cu dificultăți în furnizarea gazului.

Blocarea importurilor din Rusia a fost un motiv de îngrijorare pentru România, până la momentul actual. Persoanele responsabile au luat în considerare imposibilitatea furnizării de gaze, motiv pentru care, au decis să facă o verificare în cadrul fiecărui mare importator din țară. Concluziile sunt unele promițătoare.

Vezi și: UE lansează preţul de referinţă nou pentru gazele naturale lichefiate. La cât a ajuns preţul gazului în Europa

gaze
gaze

România nu întâmpină dificultăți în furnizarea de gaze

Existența unei aprovizionări diversificate este vestea care calmează toți românii. Această informație a fost împărtășită public de către Virgil Popescu. Acesta a publicat pe pagina de Facebook PNL următoarele rânduri: „România aplică embargoul asupra produselor petroliere provenite din Rusia, conform pachetului european de sancţiuni împotriva acestei stat agresor al Ucrainei.

Ţara noastră nu are motive de îngrijorare cu privire la dispariţia de pe piaţa europeană a marelui exportator energetic de la Răsărit. Ministrul liberal al Energiei Virgil Popescu a avut deja discuţii cu toţi marii importatori care activează în România şi a primit asigurări că fiecare companie şi-a diversificat din timp sursele de aprovizionare”.

Furnizarea de gaze nu mai reprezintă un motiv de alertă pentru români. Ministrul Energiei a declarat că România are un stoc generos în depozitele naționale, astfel, nu vor exista probleme în acest sens.

Te-ar putea interesa și: Rareș Bogdan, acuzații dure la adresa OMV Petrom: „Face un joc ca România să nu exporte gaze în 14 state din regiune!”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult