- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste bună din partea UE pentru toți românii! Taxele de roaming vor fi eliminate

09 Feb, 17:49 • Fundeanu Madalina
Parlamentul European și țările membre au decis să elimine taxele de roaming. Proiectul va intra în vigoare începând din anul 2027.
Veste bună din partea UE pentru toți românii! Taxele de roaming vor fi eliminate

Vești bune pentru toți cei care locuiesc în statele UE! Parlamentul European și țările membre au decis să elimine taxele de roaming. Mai durează până când vor fi eliminate tarifele de roaming pentru apelurile internaționale, însă cert este că există acum o dată sigură, scrie Cancan.ro. Iată când va fi pusă în aplicare ultima hotărâre luată de șefii Uniunii Europene!

Și românii sunt vizați de ultima decizie luată de parlamentarii europeni, care împreună cu liderii țărilor UE au ajuns la concluzia că este mai bine să fie eliminate taxele de roaming. Prin urmare, în viitorul apropiat nu se vor mai plăti bani în plus pentru apelurile internaționale. Este unul dintre regulamentele gândite de liderii europeni, care-i va bucura pe mulți oameni.

Decizia parlamentarilor europeni privind taxele de roaming

Proiectul va intra în vigoare începând din anul 2027. Peste trei ani nu se vor mai plăti taxe suplimentare pentru telefonie, mesaje text și internet mobil în alte țări din UE. Conform informațiilor făcute publice de șefii UE, măsura va intra în vigoare în cele 26 de țări, plus Islanda, Liechtenstein și Norvegia. În aceste țări veți putea vorbi cu cei de acasă, ori invers, fără a mai plăti taxele suplimentare la roaming.

Te-ar mai putea interesa și: România, tot mai aproape de intrarea în Visa Waiver! Ambasadoarea SUA la București: ”Lucrăm îndeaproape, până atunci nu e foarte greu să obții o viză”

roaming UE
roaming UE

În acest moment, situația este diferită. În cazul în care vreți să vă sunați rudele în străinătate sau invers, atunci trebuie să scoateți mai mulți bani din buzunar. Există un plafon de preț în funcție de țara în care sunteți dumneavoastră și persoana pe care vreți s-o contactați. Sigur că, există numeroase companii de telefonie care pun la bătaie oferte cu minute internaționale, însă nu toată lumea din statele UE are parte de astfel de servicii.

Conform jurnaliștilor străini de la Heute, Parlamentul European și statele membre au decis să încheie complet toate tarifele de roaming din toate țările, inclusiv atunci când se fac apeluri din țara de origine către alt stat. Totuși, măsura mai are nevoie de câteva reglementări, care se vor finaliza abia în 2029. Un alt obiectiv al Parlamentului European a fost ca toate gospodăriile să fie conectată la fibră optică până în anul 2030. Rămâne de văzut ce reguli vor mai fi impuse până atunci și cum se va modifica întreaga situație.

Vezi și: Sorin Grindeanu anunță când va fi gata noul terminal de la Aeroportul Timișoara. „Sunt o serie de alte proiecte în derulare”