- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste bună pentru această categorie de români. Bani mai mulţi de la stat, mărire de 50% din noiembrie

18 Oct, 09:57 • Cornel Ghimeșan
O anumită categorie de românii va primi o mărire de 50% din partea Guvernului. Actul legislativ a fost pus în aplicare la sfârșitul lunii septembrie, marcând un pas important în susținerea familiilor cu mai mulți copii născuți simultan.
Veste bună pentru această categorie de români. Bani mai mulţi de la stat, mărire de 50% din noiembrie

Veste bună pentru această categorie de români. Guvernul României a adoptat o hotărâre ce prevede că indemnizația de creștere a copilului se majorează cu 50% pentru părinții care au în îngrijire gemeni, tripleți sau multipleți.

Veste bună pentru această categorie de români

„O veste aşteptată de părinţii de gemeni, tripleţi şi multipleţi, care vor beneficia de majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului, după ce guvernul a adoptat normele de aplicare ale ordonanţei care a instituit această măsură cu ceva timp în urmă. Mai exact, este vorba de creşterea cu 50% a indemnizaţiei lunare pentru copiii născuţi din sarcini gemelare, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Cabinetului, Mihai Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

„Majorarea se acordă şi în cazul copiilor născuţi în timpul în care părinţii primesc deja indemnizaţia pentru creşterea altui copil. De asemenea, sunt acordate unele facilităţi fiscale pentru părinţi, prin majorarea nivelului de venituri supuse impozitului ce poate fi obţinut de părinte în perioada concediului pentru creşterea copilului. Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.512 lei – o modificare, credem, importantă şi binevenită pentru mulţi părinţi”, a mai precizat Mihai Constantin.

Citeşte şi: Ei sunt românii care primesc 7 bonuri de masă în plus, dar și o zi liberă. Trebuie îndeplinită o singură condiție

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) transmite că, în România, sunt 2.188 de familii care se încadrează în această categorie, având în total 4.404 gemeni sau tripleți. Aceste indemnizații se măresc automat, fără a fi nevoie ca părinții să depună cereri în acest sens. Românii vor observa această majorare odată cu efectuarea plăților în luna noiembrie pentru luna octombrie.

Decizia Guvernului României vine în contextul unei inițiative mai ample la nivel european. Prin această hotărâre se transpune în legislația națională Directiva (UE) 2019/1158/19, care are ca scop principal echilibrarea vieții profesionale cu cea privată a părinților și îngrijitorilor. Aceasta vizează o repartizare echitabilă a responsabilităților de îngrijire a copilului între bărbați și femei.

Citeşte şi: Care este suma maximă pe care o poți scoate de la bancomat într-o zi. Limita este impusă de bancă

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult