- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vestea momentului pentru români! Bugetarii nu vor mai pierde atât de mult la salariu. Iată prevederile din noul OUG

18 Aug, 16:29 • Constantin Cristina
Este vestea mult așteptată de bugetarii statului. Guvernul a decis că va crește plafonul maxim al sporurilor pentru angajați, astfel ca aceștia să nu mai piardă atât de mult la salariu.
Vestea momentului pentru români! Bugetarii nu vor mai pierde atât de mult la salariu. Iată prevederile din noul OUG

Draftul de OUG privind reducerile cheltuielilor publice a fost modificat radical de către Guvern, iar acest document va intra în discuțiile finale din coaliție. Așadar, Guvernul va crește plafonul pentru acordarea sporurilor, a precizat stiripesurse.ro.

Citește și: Ministrul Muncii, noi precizări despre legea salarizării din România. Simona Bucura Oprescu: „Continuăm consultările cu partenerii sociali”

Vestea momentului pentru români! Bugetarii nu vor mai pierde atât de mult la salariu. Iată prevederile din noul OUG

Potrivit documentului, este prevăzut un spor de până la 15% din salariu de bază al bugetarilor, dar nu mai mult de 1.000 de lei net lunar. De asemenea, această modificare este una extrem de importantă, din simplul motiv ca în vechea versiune de OUG, era prevăzut un spor de până la 15% din salariul de bază al bugetarilor, dar nu mai mult de 1.000 de lei.

Vestea bună pentru bugetari este că nu vor mai pierde atât de mult de mult la salariu. Iată prevederile din noul OUG:

Bugetari
Bugetari

„(1) În raport cu condițiile în care se desfășoară activitatea, pot fi acordate personalului salarizat potrivit prezentei anexe la cap. II lit. F – lit. H și J, cu respectarea prevederilor legale, următoarele categorii de sporuri:

a) pentru condiții periculoase sau vătămătoare, un spor de până la 15% din salariul de bază dar nu mai mult de 1.000 lei net lunar, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective”;

Acest articol se elimină:

7. Valoarea sporurilor acordate conform legii indiferent de natura acestora, plăților de ore suplimentare, plăților în regim de plata cu ora precum și a oricăror alte drepturi bănești acordate inclusiv pe baza contractelor colective de muncă pentru personalul încadrat în sectorul bugetar nu poate depăși maximul salariului de bază stabilit conform legii

Alte articole: Cum explică Ministerul Economiei problemele turismului din România. Guvernul vrea să crească numărul turiștilor la 2.8 milioane în anul 2025