- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vestea momentului. Românii din diaspora își pot schimba actele de identitate fără să mai fie nevoiți să vină în țară. Iată cum se procedează

29 Mar, 19:41 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru românii din diaspora. Toți cei aflați peste graniță pot obţine un nou act de identitate, fără a mai veni în ţară.
Vestea momentului. Românii din diaspora își pot schimba actele de identitate fără să mai fie nevoiți să vină în țară. Iată cum se procedează

Românii din diaspora primesc vești bune. Toți cei care locuiesc în străinătate pot obţine un nou act de identitate, fără a mai veni în ţară, prin împuternicit, pe bază de procură specială autentificată la misiunile diplomatice ori oficiile consulare de carieră ale României din statul respectiv.

Românii din diaspora pot schimba actele fără să mai vină acasă

Este vorba despre ambasadă sau consulat și nu se mai percepe taxă consulară. Procura trebuie să aibă aplicată fotografia solicitantului şi să fie certificată cu timbrul sec al misiunii diplomatice sau oficiului consular respectiv. La procură se atașează o fotografie identică cu cea care a fost aplicată pe aceasta ștampilată pe verso.

Vezi și: 50.000 de euro pentru fiecare român! Condiții de eligibilitate pentru a obține banii în 2023

Românii din diaspora
Românii din diaspora

Potrivit primelor informații, în cuprinsul procurii speciale trebuie să se regăsească, impus prin lege, scopul pentru care aceasta a fost întocmită, respectiv depunerea cererii pentru eliberarea actului de identitate şi / sau ridicarea actului de identitate. Tot în procura specială trebuie să mai fie notat şi motivul solicitării actului de identitate (expirare, schimbarea domiciliului, pierdere, etc.).

Procura specială autentificată la misiuniea diplomatică ori oficiul consular al României din statul respectiv se va prezenta în original de către persoana împuternicită împreună cu certificatul/tele de stare civilă și actul de proprietate, potrivit Adevarul.ro.

Vezi și: Amendă de 270.000 de euro pentru un șofer de TIR. Motivul pentru care românul trebuie să plătească suma record

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult