- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vestea zilei pentru milioane de români. Se întâmplă chiar azi la CFR

05 Sep, 09:07 • Bumbeneci Diana
CFR a luat decizia finală cu privire la bonusurile de care vor avea parte milioane de români. Decizia se aplică începând de azi.
Vestea zilei pentru milioane de români. Se întâmplă chiar azi la CFR

Sunt vești bune pentru români. CFR aplică, începând de azi, reducerea pentru transportul studenților. După lungi dezbateri, milioane de români vor putea plăti mai puțin pentru biletele de călătorie cu trenul.

CFR aplică azi reducerea transportului

Companiile CFR Călători și Softrans s-au răzgândit și vor acorda reducerea de 90 % pentru transportul studenților de marți, 5 septembrie, potrivit unui comunicat de presă. La scurt timp, operatorul de stat și alți trei transportatori feroviari explicau că nu pot aplica prevederile legii învățământului superior pentru că nu ar avea norme de aplicare, iar studenții trebuie să-și plătească biletul integral, nici măcar cu reducere de 50 %.

Alte articole: Anunțul momentului pentru toți pensionarii din România. Șeful CNPP anunță schimbări majore. „OUG a fost adoptată în ședință de Guvern”

CFR
CFR

CFR Călători informează că facilitățile aferente studenților la transportul pe calea ferată conform noilor acte legislative vor fi acordate începând cu data de 5 septembrie 2023. Astfel, începând cu data de 5 septembrie 2023, se vor elibera legitimații de călătorie pentru elevi și studenți cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată conform legilor: Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și Legea învățământului superior nr. 199/2023.”– anunțul CFR Călători.

,,Stimați călători Va informăm că începând cu data de 05.09.2023 Softrans va acorda reducere studenților conform legii 199/2023.” – anunț Softrans

Guvernul va aproba în ședința de joi, 7 septembrie Hotărârea de Guvern prin care se stabilește cum se acordă reducerea de 90 % pentru transportul studenților cu trenul, metroul și urban, în comun, potrivit unui anunț de luni al Ministerului Educației.

În acest sens, patru companii feroviare, Metrorex și Societatea de Transport București (STB) nu acordă studenților reducerea de 90 % invocând lipsa normelor metodologice de aplicare a Legii învățământului superior și doar operatorii feroviari Regio Călători și InterRegional Călători aplică de duminică, 3 septembrie noua lege și eliberează bilete reduse cu 90 %.

Nici Metrorex și nici Societatea de Transport București (STB) nu acordă reducerea de 90 % studenților.

Mai poți citi și: 1 octombrie va aduce noi măsuri de austeritate în România. De ce decizii se vor lovi românii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult