- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vestea zilei pentru românii care speră la pensii mai mari în 2023! Budăi: „Depășim, cu această creștere, acel ultra-vehiculat 40%”

10 Jan, 10:02 • Bumbeneci Diana
Pensionarii primesc vești bune de la Marius Budăi. Ministrul Muncii anunță că vor exista majorări ale pensiilor în 2023 și că acestea se ridică la nivelul așteptărilor tuturor.
Vestea zilei pentru românii care speră la pensii mai mari în 2023! Budăi: „Depășim, cu această creștere, acel ultra-vehiculat 40%”

Modificarea pensiilor a fost promisă încă din 2022, iar din 1 ianuarie 2023 a fost pusă în aplicare. Conform ministrului Muncii, Marius Budăi, majorarea veniturilor seniorilor, cu 12,5 procente, a trecut cu mult de un ultra vehiculat 40%.

Marius Budăi le promite românilor pensii majorate și un succes la Executivului

În acest sens, în momentul în care vor primi cuponul de pensie pentru prima lună din an, pensionarii cu venituri mici vor primi ajutoarele sociale promise diverselor categorii care au nevoie. Așadar, în această lună va fi acordată și prima tranșă a ajutoarelor promise de Executivul condus de Nicolae Ciucă.

Conform ministrului Budăi, cupoanele au fost deja tipărite, iar mare parte dintre pensii au fost livrate încă din 4-5 ianuarie. În același timp cu pensia va sosi și suma de bani în plus pentru sprijinul promis de Guvern, însă doar pentru cei ce se încadrează la acest ajutor.

Marius Budăi
Marius Budăi

Depăşim, cu această creştere, acel ultra-vehiculat 40%. Vreau să fim foarte clari şi foarte înţeleşi de la început: toate măsurile nu reprezintă o laudă pentru coaliţie sau o laudă pentru Guvern, le trecem doar în revistă pentru a discuta şi pentru a informa cetăţenii. (…)

Aceste cupoane de pensie aferente lunii ianuarie au fost tipărite deja cu noul cuantum al punctului de pensie şi cu noul cuantum al pensiei şi pentru cei cu valoarea veniturilor până în 3.000 de lei ei au înscrisă şi suma măsurii de sprijin, măsură decisă de coaliţia politică care susţine Guvernul şi, odată cu plata pensiei, fie că încasează prin cont bancar sau cu poştaşul acasă, odată cu pensia cei care se încadrează în pragul de valori menţionat vor primi şi sumele de bani aferente primei tranşe semestriale din măsurile de sprijin, deja se plătesc, s-a început plata din 4 ianuarie”, a declarat Marius Budăi la Antena 3.

Ministrul Muncii a mai explicat că, prin măsurile de ajutor, pensionarii cu pensii de până în 1.500 de lei vor beneficia de o majorare ”într-un procent real, net, nominal de peste 40 şi procentul scade uşor către 20% până la 3.000 de lei”. Budăi a explicat că la procentul cu care au crescut pensiile se adaugă prima tranșă a măsurilor de ajutor.

Acesta a fost întrebat și dacă măsura este una a sărăciei. În România, peste 90% dintre români beneficiază de acest sprijin, drept dovadă, românii sunt mai săraci decât se credea.

Te mai poate interesa și: O nouă lovitură pentru români, din partea BNR! Dobânda cheie urcă din nou la 7%! Ratele ajung la noi sume record

Este o măsură a nevoii şi este o măsură, chiar a sărăciei putem spune, dar poate aşa înţelegem de ce PSD şi Budăi la un moment dat strigau că pensiile în România sunt foarte mici şi nu înţelegem de ce pensiile în România trebuie să rămână mici până în 2070, cu acel procent nedrept faţă de cetăţenii români din PNRR”, a completat Budăi.

Tot prin intermediul ultimelor sale declarații, ministrul a mai transmis că procentul din PIB stabilit pentru bugetul de pensii ”rămâne în discuţia politică”. Budăi susține că politicienii din coaliția de guvernare au ”anumite concluzii, le păstrăm pentru final, lucrurile se îndreaptă pe o direcţie bună”.

De altfel, la ministerul condus de Marius Budăi nu s-a aflat nicio altă analiză care să consolideze cu adevărat stabilirea procentului de 9,4% din produsul intern brut asumat de România prin Planul Naţional de Redresare lu Reziliență.

Te-ar mai putea interesa și: România, în pragul unor investiții istorice în 2023! Marcel Boloș: „Poate cel mai complicat an de când gestionăm fonduri europene”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult