- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Vești bune pentru companiile românești! Firmele pot accesa fonduri în valoare de 200.000 euro pentru a se lista la bursă

23 Feb, 23:18 • Lupu Alexandra
Companiile românești primesc vestea mult așteptată! Firmele pot accesa fonduri de cel mult 200.000 euro pentru listarea la bursă.
Vești bune pentru companiile românești! Firmele pot accesa fonduri în valoare de 200.000 euro pentru a se lista la bursă

Veste importantă pentru companiile românești! Societățile interesate vor putea beneficia de fonduri de cel mult 200.000 euro pentru listarea la bursă, spune economedia.ro. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a făcut public ghidul pentru „Listarea la bursă a întreprinderilor” din PNRR.

Obiectivul apelului actual este acela de a sprijini accesul pe piața de capital a societăților care vor să emită acțiuni specifice pentru admiterea la tranzacționare. În informațiile publicate de MIPE, se arată valoarea maximă eligibilă pentru suportul financiar nerambursabil. Așadar, companiile românești se bucură de asistență în această etapă.

Companiile românești se pot lista la bursă

Vestea a venit la fix pentru societățile românești! Acestea pot accesa fonduri de până la 200.000 euro pentru a se lista la bursă. Anunțul a fost făcut de MIPE, în cadrul căruia s-au menționat și condițiile de eligibilitate pentru asistența financiară, dar și care este perioada destinată înscrierilor.

„Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de coordonator de reforme și investiții anunță publicarea Ghidului specific– condiții de accesare a fondurilor europene aferente planului național de redresare și reziliență în cadrul apelului de proiecte ”Listarea la bursă a întreprinderilor” din cadrul Pilonului III,  Componenta C9 (Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare), Investiția I3 (Scheme de ajutor pentru sectorul privat), Măsura 2 (Schemă de minimis pentru ajutarea firmelor din România în procesul de listare la bursă)”, se arată în anunțul publicat.

Vezi și: Piața crypto sângerează abudent. Raport financiar dureros pentru cea mai mare bursă din SUA

Potrivit ministerului, acest apel contribuie la sprijinirea accesului pe piața de capital a societăților românești care sunt interesate de admiterea la tranzacționare, în consens cu condițiile Bursei de Valori București. 25.000 de euro sunt acordați proiectelor care vizează listarea unei propuneri publice inițiale primare prin Sistemul Multilateral de Tranzacționare. Pe de altă parte, suma de 20.000 euro (fără TVA) este destinată proiectelor care au în vedere prezentarea unei oferte publice pe Piața Reglementată administrată de Bursa de Valori București.

bursă
bursă

De acest suport pot beneficia întreprinderile înființate în baza Legii nr. 31/1990, în ceea ce privește societățile cu capital majoritar privat, care dețin un sediu social în România. Suma totală acordată apelului este estimată la 35 milioane de euro, fără TVA. Depunerea proiectelor începe cu data de 6 martie, iar ultima zi la care companiile românești mai pot beneficia de această oportunitate este 6 aprilie.

Perioada de evaluare a proiectelor începe încă din momentul în care se dă startul depunerii dosarelor, urmându-se să se încheie pe data de 30 mai. Solicitările de finanțare pot fi transmise online, prin utilizarea platformei specifice.

Citește și: Cum au ajuns aproape 8 milioane de români să fie investitori la bursă, fără acordul lor