- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru iubitorii de zăpadă. Sezonul de schi se deschide miercuri în stațiunea Păltiniș

29 Nov, 13:05 • Bumbeneci Diana
Sezonul de schi se deschide mâine la Păltiniș, cu ajutorul tunurilor de zăpadă artificială. Anunțul a fost făcut de Arena Platoș.
Vești bune pentru iubitorii de zăpadă. Sezonul de schi se deschide miercuri în stațiunea Păltiniș

Reprezentanții complexului de pârtii Arena Platoș din stațiunea Păltiniș au anunțat că au în plan să deschidă, miercuri dimineața, sezonul de schi, însă pe site-ul oficial fac precizarea că „în funcție de condițiile meteo, data de deschidere poate fi amânată”.

Sezonul de schi se deschide în stațiunea Păltiniș

Conform unui comunicat de presă transmis de reprezentanții Arena Platoș, la ora actuală, stratul de zăpadă naturală măsoară doar șapte centimetri. Afacerea se bazează deocamdată pe zăpada artificială produsă de tunuri, însă în prima parte a lunii decembrie sunt așteptate și ninsori.

Ai mai putea citi: Crăciun 2022. Cum va fi vremea până pe 26 decembrie. Meteorologii au schimbat prognoza

„Stațiunea Păltiniș se animă, din nou, de mâine, când un nou sezon de schi și snowboard se deschide la Arena Platoș Păltiniș. Și se deschide cu multe noutăți. O nouă instalație de transport pe cablu a fost montată pe pârtia E, până acum o pârtie de legătură între pârtiile A și D. Prin teleschiul montat, pârtia devine independentă și oferă și mai mult spațiu schiorilor începători care doresc să învețe tainele acestui frumos sport în perfectă siguranță”, se precizează în comunicatul de presă, conform Agerpres.

stațiunea Păltiniș
stațiunea Păltiniș

Complexul de pârtii din Păltiniș este dotat cu instalație de nocturnă, inclusiv pentru pârtia de săniuțe pentru copii.

„Complexul nostru este unul destinat în primul rând familiilor și începătorilor. Ne dorim ca toți cei care vor să schieze să o poată face în siguranță, pe pârtii adaptate pentru toate nivelurile de experiență. Cum la Arena Platoș Păltiniș vin foarte multe familii cu copii, pârtiile destinate începătorilor deveneau deja un pic prea aglomerate, acesta a fost principalul motiv pentru care am modernizat pârtia E, ca să le oferim și mai mult spațiu, pentru o experiență cât mai plăcută”, spune administratorul complexului din Păltiniș, Dan Gherman.

În acest context, administratorul complexului a mai explicat că „în ciuda temperaturilor oscilante, tunurile de zăpadă au funcționat din greu în ultima săptămână și au acoperit cu zăpadă pârtia D, care va fi deschisă începând de mâine (miercuri – n.r.). În funcție de temperaturi, în perioada următoare vor fi acoperite cu zăpadă artificială și celelalte pârtii”.

Complexul de pârtii va funcționa în minivacanța de 1 Decembrie, între orele 10:00 – 21:00, de miercuri până vineri inclusiv. Sâmbătă, complexul va fi deschis între orele 09:00 și 21:00, iar duminică între orele 09:00 și 17:00.

Mai poți citi și: Ninge ca în povești în România! La Straja au fost pornite deja tunurile de zăpadă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult