- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ninge ca în povești în România! La Straja au fost pornite deja tunurile de zăpadă

22 Nov, 17:12 • Bumbeneci Diana
Ninsorile au creat peisaje de poveste în România. La Straja au fost deja pornite tunurile de zăpadă. Salvamontiștii fac noi recomandări pentru românii care sunt gata de petrecut un weekend la munte.
Ninge ca în povești în România! La Straja au fost pornite deja tunurile de zăpadă

Continuă să ningă din abundență în zonele montane din România, dar și în zonele joase. După ce la altitudini înalte s-a raportat un strat gros de zăpadă, o primă ninsoare a căzut în principalele zone montane din județul Hunedoara, stratul de zăpadă depus fiind cuprins, marți, între 3 și 10 centimetri, la peste 1.200 de metri altitudine, anunță Agerpres.

La Straja au fost pornite deja tunurile de zăpadă

„S-a depus un strat subțire de zăpadă în toate zonele montane. Turiștii care urcă la munte trebuie să fie atenți, mai ales dacă doresc să facă scurte drumeții. Potecile sunt acoperite cu zăpadă și gheață, pentru că pe timpul nopții temperaturile sunt negative. Ninsori se anunță și în următoarele zile”, a declarat, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Ai mai putea citi și: Românii cu salariul minim pe economie mai au de așteptat până află dacă vor primi mai mulți bani. Ciucă: „Nu mă hazardez să comunic pe acest subiect”

Ninge ca în povești în România! La Straja au fost pornite deja tunurile de zăpadă
Ninge ca în povești în România! La Straja au fost pornite deja tunurile de zăpadă

Conform reprezentanților Salvamont România, în zona stațiunii Râușor, din Masivul Retezat, stratul de zăpadă proaspătă măsoară între 3 și 4 centimetri, iar în Parâng acesta ajunge la 10 centimetri, la o altitudine de peste 1.800 de metri.

Mai mult, în stațiunea Straja, din Masivul Vâlcan, zăpada măsoară circa 3 centimetri, iar administratorii pârtiilor au pornit tunurile de zăpadă artificială. Astfel de situații au fost raportate și în alte stațiuni, iar în zonele montane înalte deja stratul de zăpadă a ajuns la zeci de centimetri, iar traseele au fost închise.

Salvamontiștii efectuează servicii de permanență în bazele de la Râușor, Alunii Negri, Parâng și Straja pentru a putea interveni rapid în cazul în care turiștii au nevoie de ajutor.

Citește și: Liberalii vor merge în coaliție cu două variante pentru creșterea pensiilor. Ionuț Stroe: „Există posibilitatea o creștere a tuturor pensiilor cu 15%”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult