- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru români! Categoria de persoane care va primi 200 de euro direct pe card

21 Oct, 14:22 • Cornel Ghimeșan
Inflația apasă greu pe umerii oamenilor din întreaga lume. În încercarea de a-și ajuta cetățenii, autoritățile din mai multe state au luat tot felul de măsuri și le-au oferit inclusiv bani sau tichete sociale.
Vești bune pentru români! Categoria de persoane care va primi 200 de euro direct pe card

Categoria de persoane care va primi 200 de euro direct pe card. De astfel de ajutoare vor avea parte și locuitorii Vienei și asta pentru că autoritățile au decis ca de pe data de 19 octombrie să le fie plătită o nouă sumă forfetară de care pot beneficia și românii rezidenți, scrie Gândul.ro.

Citește și Încă 900 de lei GRATIS pentru români. Condițiile prin care poți primi banii de la Guvern

Categoria de persoane care va primi 200 de euro direct pe card

Această sumă forfetară este un ajutor vienez pentru locuință. Autoritățile locale spun că nu este necesar să se depună o cerere pentru a intra în posesia acestor bani pentru că vor fi plătiți automat tuturor beneficiarilor de venit minim, de prestații în temeiul Legii privind asigurarea de șomaj, de ajutor pentru locuință și de alocații compensatorii.

„Viena a alcătuit deja din timp un pachet cuprinzător pentru a-i sprijini pe vienezi într-un mod țintit și nebirocratic. Acest lucru se datorează faptului că guvernul federal nu a reușit să implementeze la timp măsuri sustenabile, cum ar fi o frână de chirie. Și astfel, inflația – în special pe piața privată a locuințelor – se remarcă și aici”, a declarat primarul Michael Ludwig.

Astfel, aproximativ 245.000 de locuitori ai Vienei vor beneficia de o plată unică de 200 de euro.

„Inflația ridicată din Austria reprezintă încă provocări enorme pentru foarte mulți oameni. În această țară, ea reprezintă jumătate din media UE și se numără printre cele mai ridicate rate din Europa. De fapt, nu este nimic de care să ne bucurăm, ci o situație în care mulți oameni au încă nevoie de sprijin.
Administrația orașului Viena a dovedit un lucru mai presus de toate în toate serviciile sale de sprijin din trecut. Că, atunci când este nevoie, oferă rapid, fără birocrație și cu mare precizie o mână de ajutor tuturor celor care au nevoie de ea. Aș dori să-mi exprim recunoștința față de colegii mei pentru această performanță magistrală”, a declarat Peter Hacker, consilier municipal pentru afaceri sociale.
Citește și Guvernul mai oferă bani o singură dată! Ce bani vor primi românii pe cardurile de alimente
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult