- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru români! Klaus Iohannis a anunțat semnarea unui contract important. Ce a declarat președintele

03 Feb, 11:33 • Stefan Simion
Klaus Iohannis nu a stat pe gânduri și a anunțat semnarea unui contract important pentru România. Criza energetică este mai departe decât ne-am putea imagina.
Vești bune pentru români! Klaus Iohannis a anunțat semnarea unui contract important. Ce a declarat președintele

Vremurile grele nu au fost foarte îndepărtate pentru România. Reprezentanții au anunțat la un moment dat posibilitatea unei crize energetice, odată cu începerea războiului dintre Rusia și Ucraina, însă acesta a devenit un scenariu îndepărtat în momentul actual. Klaus Iohannis va semna astăzi un contract important, conform Digi24.ro.

Președintele României și cel al Azerbaidjanului nu au stat deloc pe gânduri. Aceștia s-au decis să se întâlnească și să semneze un act în urma căruia putem scăpa de grija unei posibile crize energetice.

Contractul va fi semnat între Romgaz și Socar, mai exact, între companiile controlate de statul român și, respectiv, de guvernul din Azerbaidjan. Portul din Constanța și cel din Baku sunt două piese importante pentru desfășurarea acestui plan, ele având un rol esențial în furnizarea gazelor naturale.

Te-ar putea interesa și: Schimbări majore la portul din Constanța! Contractul va fi semnat de Klaus Iohannis. Preşedintele Azerbaidjanului: „Intrăm într-o fază nouă”

Contractul va fi semnat astăzi

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Convenția dintre companiile menționate anterior va fi semnat astăzi. Președintele Azerbaidjanului a declarat că această decizie este cea care ne va oferi siguranță, sau mai bine spus, ne va proteja de criza energetică. Contractul de furnizare de gaze naturale azere este cel care va ajuta România să se pună pe picioare. Klaus Iohannis a declarat că va folosi toate oportunitățile și resursele țării pentru ca aceasta să nu se întâlnească vreodată cu scenariul negru, mult imaginat.

Mai mult de atât, președintele nu a ezitat să-i mulțumească lui Aliyev pentru această posibilitate. „Am mulțumit domnului Președinte Aliyev pentru demararea de către Azerbaidjan a exportului de gaze suplimentare către România, de la 1 ianuarie 2023, deci de acum câteva zile. Mă bucur, de asemenea, că mâine va avea loc semnarea de către cele două companii naționale – Romgaz și Socar – a unui nou contract pentru perioada 1 aprilie 2023 – 1 aprilie 2024”, sunt cuvintele lui Iohannis.

Declarația lui Klaus Iohannis

Președintele a declarat că se află la prima lui vizită în Republica Azerbaidjan și, de asemenea, în Caucazul de Sud, fiind o regiune importantă din punct de vedere strategic pentru țară. Acesta i-a mulțumit președintelui Aliyev pentru ospitalitatea de care a dat dovadă pe parcursul întâlnirii și a confirmat că între cele două țări a avut loc o întâlnire de consultanță politică. Iohannis a confirmat în declarațiile sale că această vizită se datorează contractului pe care îl va semna astăzi, mai exact, unei convenții care va pune România în picioare.

Citește și: Anunțul zilei! Românii pot lua amendă de până la 1.000 lei. Legea a fost adoptată de Klaus Iohannis

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult