- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbări majore la portul din Constanța! Contractul va fi semnat de Klaus Iohannis. Preşedintele Azerbaidjanului: „Intrăm într-o fază nouă”

03 Feb, 11:05 • Stefan Simion
Noi schimbări la Portul din Constanța, pentru combaterea crizei energetice. Totul a fost anunțat de preşedintele Azerbaidjanului. Klaus Iohannis a dat declarații importante.
Schimbări majore la portul din Constanța! Contractul va fi semnat de Klaus Iohannis. Preşedintele Azerbaidjanului: „Intrăm într-o fază nouă”

România ia măsuri serioase pentru posibila criză energetică. Președintele Klaus Iohannis nu a stat prea mult pe gânduri și a anunțat că va semna un contract important pentru populație, conform Stiripesurse.ro.

Criza energetică este un concept adesea auzit în ultima perioadă. Din cauza războiului, resursele de care se bucura anterior România au ajuns să fie puse în pericol. Klaus Iohannis nu a ezitat să identifice soluțiile potrivite. Acesta va semna un contract important pentru țară, în urma căruia vom beneficia de un hub strategic.

România va avea un hub strategic

Hubul strategic va fi localizat chiar la portul din Constanța. Anunțul a fost făcut de îndată de către președintele Azerbaidjanului, după întâlnirea susținută alături de Klaus Iohannis. Această decizie a fost luată cu scopul de a preveni o criză energetică în Europa. Toate oportunitățile României vor fi folosite pentru a evita cel mai rău scenariu gândit de reprezentanți și de autorități.

Acest hub va fi realizat în urma semnării contractului dintre Romgaz și Socar. Decizia contribuie la eficientizarea resurselor de care țara noastră beneficiază, și de asemenea, la exportarea gazului azer în mai multe piețe europene. Președintele azer a dat declarații de interes pentru public după negocierea convenției.

Vezi și: Eolienele depășesc gazele. „Europa a evitat ce era mai rău din criza energetică”. Energia regenerabilă câștigă teren

portul din Constanța
portul din Constanța

„Intrăm într-o nouă fază. Luna trecută, în Bucureşti, a fost semnat un acord pentru a livra gazul azer către România. Ne vom adresa şi altor pieţe europene prin intermediul dumneavoastră şi vom folosi toate aceste oportunităţi din România pentru a exporta gazul din Azerbaidjan şi mai departe” este ceea ce a declarat Ilham Aliyev. Contractul va fi semnat pentru perioada 1 aprilie 2023 – 1 aprilie 2024.

Președintele azer nu a ezitat să spună publicului care sunt prioritățile pe care el și reprezentanții le vor avea în vedere în etapele următoare. Acesta a afirmat că va exista multă concentrare pentru mărirea volumului de export. În cadrul acestei declarații a subliniat importanța energiei verzi și a portului din Constanța.

Portul din Constanța, o piesă importantă în prevenirea crizei energetice

Declarațiile atestă că portul din Constanța este o piesă importantă în planul gândit de reprezentanți. Ilham Aliyev a declarat că transformarea acestuia într-un hub strategic va îmbunătăți cooperarea dintre portul din țara noastră și cel din Baku. Acesta nu a ezitat să spună că relația dintre România și Azerbaidjan este una în urma căruia există rezultate bune.

„În ceea ce priveşte economia, comerţul avem rezultate, volumul s-a dublat, însă nu se află la volumul dorit de noi încă, pentru că cea mai mare parte din comerţul nostru o reprezintă petrolul şi atunci trebuie să diversificăm aceste volume, să facem următorii paşi. (…) În sfera economică avem iarăşi rezultate foarte bune şi putem să avem rezultate şi mai bune, în domeniul energiei, care este un element cheie nu doar pentru relaţia româno-azeră, ci se află în momentul de faţă pe agenda globală”, a continuat Aliyev.

Te-ar putea interesa și: Vremea caldă salvează România de o criză energetică majoră. ”Depozitele de gaze sunt la 68%.” Vom trece peste iarna tropicală fără probleme

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult