- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru românii din acest oraș! O fabrică uriașă se va deschide și sute de locuri de muncă vor ieși pe piață

02 Apr, 13:24 • Cornel Ghimeșan
Fabrica deschisă în România va fi dedicată producerii de produse electrice și cu baterii. Linia de producție nouă este programată să fie operațională începând cu septembrie 2025 și va acoperi o suprafață de 147.000 de metri pătrați. Aproximativ 700 de locuri de muncă vor fi scoase pe piață.
Vești bune pentru românii din acest oraș! O fabrică uriașă se va deschide și sute de locuri de muncă vor ieși pe piață

Orașul din România primește vești bune, deoarece o mare companie și-a anunțat planurile de a construi o nouă fabrică în municipiu, generând până la 700 de locuri de muncă. În 2022, STIHL a dezvăluit intenția de a investi într-un oraș românesc, cu un plan inițial de investiții de 125 de milioane de euro în Oradea. Fabrica va fi dedicată producerii de produse electrice și cu baterii. Linia de producție nouă este programată să fie operațională începând cu septembrie 2025 și va acoperi o suprafață de 147.000 de metri pătrați. De asemenea, în urmă cu doi ani, un reprezentant al consiliului executiv al STIHL a indicat că uzina din Tirol va atinge capacitățile maxime într-un anumit moment.

Citește și: Greva poștașilor, pericol pentru pensiile românilor. Marcel Ciolacu lansează un avertisment: „Dacă nu rezolvă, va pleca!”

„Produsele alimentate cu baterii reprezintă în prezent piața cu cea mai rapidă creștere pentru STIHL Ne așteptăm ca cererea pentru aceste produse să continue să crească mai rapid decât orice altă categorie în anii următori. Acest lucru înseamnă că uzina noastră din Tirol, care produce în prezent o mare parte din gama noastră cu acumulatori, va ajunge într-o zi la limitele spațiului și capacităților sale. Noua locație din România se va adăuga la rețeaua noastră globală de producție.  Ne va menține în cea mai bună poziție posibilă pentru a continua să furnizăm clienților noștri produse alimentate cu baterii în viitor.”, spunea Martin Schwarz, membru al consiliului executiv STIHL.

Noua fabrică va aduce și mai multe locuri de muncă, cu compania estimând că vor fi create 700 de noi posturi până în 2028. Primarul Oradiei, Florin Birta, a evidențiat legăturile remarcabile ale orașului cu piețele cheie, infrastructura extrem de dezvoltată și mediul economic robust ca motive decisive pentru alegerea Oradiei. De asemenea, a subliniat că noua locație STIHL reprezintă o investiție strategică pentru municipiu.

„Legăturile extraordinare ale orașului cu piețele noastre cheie, infrastructura sa extrem de avansată și mediul economic puternic au fost toate motive convingătoare pentru a alege Oradea. Noua locație STIHL reprezintă o investiție strategică în municipiul Oradea.” spune primarul municipiului Oradea, Florin Birta.

Conform prezentării din 2022, reprezentanții companiei afirmă că noua fabrică imensă va fi o unitate de producție de vârf, la standarde de ultimă generație. În plus față de spațiile de producție, locația va include și birouri, o cafenea și săli de odihnă pentru angajați.

„Planurile STIHL pentru noua clădire iau în considerare, de asemenea, obiectivele climatice și amprenta de carbon ale companiei, asigurând un design durabil și o producție eficientă din punct de vedere energetic.”

Citește și: Înmatriculările de mașini noi au scăzut cu 10% în primul trimestru al anului. La polul opus, înmatriculările celor second-hand au crescut cu 10%

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult