- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru șoferii români! Iată în cât timp se va putea circula pe noul tronson de pe Autostrada Bucureștiului

10 Mar, 21:37 • Fundeanu Madalina
În cât timp se vor finaliza lucrările noului tronson de pe Autostrada Bucureștiului. Iată ce anunță autoritățile.
Vești bune pentru șoferii români! Iată în cât timp se va putea circula pe noul tronson de pe Autostrada Bucureștiului

Ritmul lucrărilor la șantierul lotului 1 Sud de pe Autostrada Bucureștiului poate fi îmbunătățit semnificativ, astfel încât să fie finalizate cât mai rapid și tronsonul până la DN4 să poată fi deschis până în toamnă, anunță autoritățile, conform profit.ro.

În cât timp se vor finaliza lucrările noului tronson de pe Autostrada Bucureștiului

Lotul 1 de pe Autostrada Bucureștiului – A0 Sud are o lungime de 16,9 km, cuprins între localitățile Cernica și Jilava, județul Ilfov.

Autoritățile au mers într-o nouă inspecție neanunțată și pe șantierul lotului 3 Sud de pe Autostrada Bucureștiului, pentru a verifica evoluția lucrărilor, dar și pentru a presa și sprijini, totodată, antreprenorul în finalizarea acestui lot de autostradă.

Luna trecută era transmis că, deși se observă o ușoară îmbunătățire a mobilizării antreprenorului în șantier, ritmul lucrărilor la Autostrada Bucureștiului încă nu este pe un trend ascendent in toate zonele șantierului Sud-Lotul 3.

A fost menționat că și pe șantierul Lotului 1 Sud de pe Autostrada Bucureștiului, între DN4 și DN5, se lucrează intens pentru a permite, așa cum antreprenorul și-a asumat, darea în trafic împreună cu Lotul 2 Sud a acestui tronson.

Anterior au fost lansate și ultimele pregătiri pentru deschiderea circulației pe cel de-al doilea lot din Autostrada Bucureștiului, lotul Sud, cu o lungime de 16 kilometri, cuprinsă între localitățile Jilava și Bragadiru.

Citește și: Reuniune importată a coaliției luni, 11 martie. Ce decizii vor lua PSD și PNL

Autostrada Bucureștiului
Autostrada Bucureștiului

Se va circula cel puțin între DN5 și DN6 la nivel de autostradă, fără a se mai tranzita actuala Centură a Capitalei, iar constructorul depune toate eforturile pentru deschiderea circulației până la intersecția cu DN4 Șoseaua Olteniței.

Circulația pe Lotul 2 al Autostrăzii de Centură București Nord, între nodul rutier cu DN1 și nodul rutier cu A3, a fost deschisă recent.

Din cei 19 kilometri finalizați se va circula, momentan, pe aproximativ 10 kilometri, iar anul viitor, după asigurarea legăturii cu lotul 3, A0 Nord, circulația va fi posibilă, la profil de autostradă între DN1 și DN2, pe 21 de kilometri.

Lucrările efective la lotul 2 al A0 Nord au început în luna august 2022 și au fost finalizate cu 7 luni mai devreme față de termenul contractual.

Autostrada Bucureștiului A0

Segmentul Sud al autostrăzii A0 este împărțit în trei loturi, pentru care au fost anunțați câștigătorii licitațiilor în aprilie-mai 2019:

  • Lotul 1, A2 – CF902 (Jilava), 16,9km, câștigător Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AȘ, preț 830.679.662,15 lei fără TVA. Contract semnat în Aug 2019
  • Lotul 2, CF902 (Jilava) – DN6, 16,3km, câștigător Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AȘ, preț 750.849.942,12 lei fără TVA. Contract semnat
  • Lotul 3, DN6 – A1, 17,97km, câștigător asocierea Aktor SĂ – Euro Construct Trading SRL, preț de 853.422.022,52 lei fără TVA, termen de execuție 42 de luni. Contract semnat. Contractul a fost preluat integral de Aktor SĂ.

Vezi și: Burse suplimentare pentru 30.000 de elevi! Ministerul Educației vine cu cele mai bune vești pentru aceștia