- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești colosale! O nouă minivacanță pentru angajați, elevi și studenți

14 Sep, 08:15 • Constantin Cristina
Angajații, elevii și studenții beneficiază de o minivacanță de 5 zile. Iată perioada aferentă zilelor libere.
Vești colosale! O nouă minivacanță pentru angajați, elevi și studenți

Vești colosale pentru angajați, elevi și studenți. Se anunță o minivacanță de cinci zile de la Guvern, a transmis ziarulromanesc.ro.

Citește și: Românii din străinătate s-au întors în țară pentru minivacanţa de Sfânta Maria. Cât au plătit pentru un bilet de avion. „Preţurile la zboruri au fost mai scumpe”

Este vorba de cei care trăiesc în Germania. Fiecare land al Germaniei are propria legislație, iar în funcție de legislația acestuia, angajații, elevii și studenții vor avea zile libere nelucrătoare din această toamnă.

Vești colosale! O nouă minivacanță pentru angajați, elevi și studenți

Așadar, prima sărbătoare aflată pe listă este Ziua Copilului (cunoscută și drept Kindertag). Aceasta are loc în data de 20 septembrie 2023 (pică într-o zi de miercuri). Persoanele care locuiesc și muncesc în Turingia se vor putea bucura de liber. Guvernul a decis ca Ziua Mondială a Copilului să fie declarată liberă, încă din anul 2019. Motiv pentru care cetățenii acestei zone vor putea beneficia de un liber din partea statului. De altfel, pe lângă sărbătoarea legală din Turingia, le revine o zi liberă și de 1 Iunie – Ziua Copilului, așa cum este declarată nelucrătoare și în România.

Minivacanță
Minivacanță

O altă zi declarată nelucrătoare este cea a Reunificării Germaniei (cunoscută și drept Tag der deutschen Einheit). Ziua Reunificării Germaniei se sărbătorește pe 3 octombrie (pică într-o zi de marți). Este o sărbătoare recunoscută pe întregul teritoriu al Germaniei.

Ziua Reformei (cunoscută și drept Reformationstag) va fi sărbătorită la data de 31 octombrie (pică într-o zi de marți). Nu este o sărbătoare națională. Evenimentele care au avut loc în trecut sunt comemorate cu slujbe în bisericile protestante. Va fi zi liberă pentru cetățenii din următoarele zone: Brandenburg, Bremen, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern, Saxonia Inferioară, Saxonia, Saxonia-Anhalt, Schleswig-Holstein, Turingia.

O altă zi declarată liberă este pe 1 noiembrie (pică într-o zi de miercuri). Atunci se sărbătorește Ziua Tuturor Sfinților (cunoscută și drept Allerheiligen). Martirii vor fi pomeniți în această zi și este o sărbătoare publică pentru cetățenii următoarelor zone: Baden-Württemberg, Bavaria, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat. Saarland.

De asemenea, în data de 22 noiembrie (pică într-o zi de miercuri), va fi sărbătorită Ziua pocăinței și a rugăciunii (cunoscută și drept Buß und Bettag). Din anul 1995, nu mai este sărbătorită în toată țara, ci doar în Saxonia și câteva părți ale Bavariei.

Alte articole: Informația de care sunt vizați toți angajații care au stat acasă de Sfânta Maria. Cum se recuperează orele nelucrate din minivacanță