- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești excelente! Guvernul alocă beneficii financiare noi pentru o categorie de români

02 Aug, 22:32 • Bumbeneci Diana
O categorie de români are parte de unele beneficii financiare în perioada imediat următoare. Iată cine primește banii.
Vești excelente! Guvernul alocă beneficii financiare noi pentru o categorie de români

Guvernul

are vești bune pentru români. Crescătorii de animale vor avea parte de unele beneficii financiare, acesta constând într-un sprijin în valoare totală de 1,51 milioane de lei.

Noi ajutoare de la Guvern

Sumele se vor aloca în funcție de cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna mai. În acest context, Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că a început oficial plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor. Este vorba despre ajutorul solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna mai a acestui an.

Suma autorizată la plată este în valoare de 1.519.687,60 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru solicitanții care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare”, anunță MADR.

Vezi și: Noi orașe adăugate pe harta dezvoltatorilor de spații de retail în 2023. Ce zone din România au cucerit piața

Bani de la Guvern
Bani de la Guvern

De altfel, în urmă cu două săptămâni a fost anunțat și un alt sprijin exclusiv pentru crescătorii de bovine din țara noastră. APIA primește cereri de solicitare aferente schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Cei care doresc să beneficieze de acest ajutor pot depune cereri de solicitare aferente schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin în anul 2022, până la data de 09 august 2023, inclusiv, se arată în comunicatul publicat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Beneficiarii sunt crescătorii de animale, care au în posesie permanentă bovine înscrise în BND, în calitate de proprietar de animale și/sau proprietar de exploatație, respectiv:

– Persoane fizice;

– Persoane fizice autorizate;

– Întreprinderi individuale;

– Întreprinderi familiale;

– Persoane juridice;

– Societăți agricole constituite în baza Legii nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, cu modificările și completările ulterioare.

Vezi și: 1 august vine cu cele mai mari schimbări în România. Guvernul anunță modificările uriașe care vor avea loc începând de mâine

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult