- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești extraordinare pentru șoferi! Aplicația „Amiabila” va oferi noi funcții uimitoare

19 Jan, 13:50 • Cornel Ghimeșan
Aplicația amiabil este salvarea șoferilor care tocmai au trecut printr un accident. Ei pot completa constatarea amiabilă direct de pe telefon. Aplicația urmează să sufere o serie de update-uri, care vor simplifica și mai mult viața românilor.
Vești extraordinare pentru șoferi! Aplicația „Amiabila” va oferi noi funcții uimitoare

Cozile interminabile pe care șoferii trebuiau să le suporte la secțiile de poliție, în cazul în care au fost implicați într un accident rutier și aveau nevoie de o constatare amiabilă, sunt de domeniul trecutului. Odată cu lansarea aplicației „Amiabila”, viața acestora s-a simplificat radical. Acum ei au Șansa de a completa acest formular în variantă electronică, direct de pe telefonul mobil.

Citește și: BNR, anunț major pentru toți românii! Când scăpăm de scumpiri și ce se întâmplă cu creditele la bancă

Aplicaţia se numeşte „Amiabila”, iar pentru a o instala pe telefon, șoferii trebuie să îşi creeze un cont de utilizator, apoi să urmeze instrucţiunile afișate. La butonul „Adaugă constatare”, şoferii implicaţi în accidente rutiere în care au fost înregistrate doar pagube materiale pot să-şi completeze documentele personale, precum şi documentele maşinii. În aceeaşi aplicaţie, conducătorii auto pot face și schiţa accidentului rutier în care au fost implicaţi.La final, șoferii vor putea trimite către firma de asigurări constatarea amiabilă.

Aplicații „Amiabila” are funcții noi
Aplicații „Amiabila” are funcții noi

Deşi „Constatarea amiabilă de accident” în format electronic se poate încheia şi prin intermediul unui singur telefon, pentru uşurinţa completării formularului, BAAR recomandă instalarea aplicaţiei „AMIABILA” de către ambii conducători auto. Astfel, datele necesare ale unuia dintre participanţi, vor putea fi transferate automat în telefonul celeilalte persoane, printr-o simplă scanare a unui cod QR generat de aplicaţie

Ce oferă nou aplicația „Amiabila”

Începând cu această lună, aplicația va putea oferi o serie de funcții noi, în urma unui update. Astfel, aplicația, care digitalizează formularul de constatare amiabilă, va veni și mai mult în ajutorul șoferilor. Aceasta le va oferi posibilitatea șoferilor de a-și administra, chiar de pe platformă, documentele care trebuie să însoțească obligatoriu un mijloc de transport. Totodată, utilizatorii vor primi notificări atunci când trebuie să facă ITP-ul sau când urmează să le expire polița RCA sau rovinieta. Aceste notificări vor veni pe telefonul mobil printr-un SMS sau printr-un email.

Aplicația este gratuită și poate fi descărcată indiferent de tipul de telefon mobil pe care șoferul îl deține. Până în prezent aceasta a reușit să adune peste 70.000 și zilnic peste 300 de oameni își creează un cont nou.

Alte articole: Marcel Ciolacu cere taxarea averilor „nesimţite” din pandemie: „S-au acumulat profituri uriaşe pe seama crizelor din ultimii ani”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult