- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești fabuloase pentru românii care vor călătorească mai ieftin în 2023! Carsten Spohr: „Lufthansa s-a întors”

03 Mar, 20:04 • Bumbeneci Diana
După mai multe probleme, Lufthansa înregistrează o revenire spectaculoasă. În ultimul an, compania a reușit să își dubleze numărul de pasageri.
Vești fabuloase pentru românii care vor călătorească mai ieftin în 2023! Carsten Spohr: „Lufthansa s-a întors”

Deși a provocat mai multe probleme pasagerilor, Lufthansa înregistrează o revenire uluitoare în anul 2022. Compania a reușit să dubleze numărul de pasageri în ultimul an. CEO-ul Carsten Spohr a transmis noile rezultate încurajatoare, conform Financial Times, citat de ZF.

Lufthansa înregistrează o revenire spectaculoasă

Lufthansa a înregistrat un profit operaţional de 1,5 miliarde de euro anul trecut, marcând o schimbare în bugetul companiei aeriene pe care CEO-ul a descris-o drept „fără precedent”. Transportatorul german a declarat vineri că şi-a dublat numărul de pasageri în 2022 la 100 de milioane şi aproape şi-a dublat veniturile la 32,8 miliarde de euro.

Tot pe acest subiect: Lovitură pentru călătorii Deutsche Lufthansa! Compania anulează peste 1200 de zboruri

Carsten Spohr, Lufthansa
Carsten Spohr, Lufthansa

Compania a anunțat că se alătură unui grup din ce în ce mai mare de transportatori care raportează o revenire a calatoriilor după ce acestea au fost întrerupte de pandemia de coronavirus. La scurt timp, Qantas, a declarat că se aşteaptă să creeze 8.500 de locuri de muncă în următorul deceniu, o mutare despre care a spus că reprezintă un semnal că industria aviaţiei intră într-o fază de creştere.

„Lufthansa s-a întors”, a declarat Carsten Spohr, CEO Deutsche Lufthansa AG. „În doar un an, am obţinut o redresare financiară fără precedent.

Spohr a mai explicat că societatea a afişat „un rezultat mult mai bun decât se aştepta” şi că cererea de călătorii aeriene a fost destul de mare în 2022, fiind aceleași speranțe și pentru anul în curs. De altfel, s-a angajat să investească „miliarde în aeronave noi, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil şi de ultimă generaţie”.

Ai mai putea citi: Lufthansa provoacă probleme călătorilor. Mai multe zboruri au raportat întârzieri

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult