- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești minunate pentru românii care își caută job! O fabrică de vagoane vrea să angajeze sute de oameni și oferă calificare la locul de muncă

27 Oct, 14:43 • Fundeanu Madalina
Persoanele care vor să își găsească un job au participat vineri la bursa organizată de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă Mehedinţi. Agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă a pus la dispoziția românilor interesaţi aproximativ 500 de posturi.
Vești minunate pentru românii care își caută job! O fabrică de vagoane vrea să angajeze sute de oameni și oferă calificare la locul de muncă

Persoanele doritoare să își găsească un job stabil au participat vineri la bursa organizată de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă Mehedinţi. Agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă a pus la dispoziția românilor interesaţi aproximativ 500 de posturi, cele mai multe pentru persoanele cu studii medii, conform Antena 3 CNN.

500 de posturi disponibile pentru cei care sunt în căutare de job!

Vineri, 27 octombrie, de la ora 10:00, cetățenii din Drobeta Turnu Severin, dar și din județ, au fost așteptați să participe la Bursa Locurilor de Muncă. Cei interesați au fost așteptați la Centrul Regional de Formare Profesională din Drobeta-Turnu Severin, de pe strada Serpentina Roșiori.

Job
Job

Te-ar putea interesa și: Rectificarea bugetară provoacă repercusiuni fără precedent! Limitele de credite sunt în continuare majorate de către Guvern!

„65 de angajatori vor aduce în atenția cetățenilor 454 de locuri vacante. Aceștia vor prezenta o gamă variată astfel încât cei interesați să poată alege în funcție de calificările lor. De asemenea, cei interesați sunt rugați să se prezinte la această activitate într-o ținută corespunzătoare și să aibă asupra lor câteva CV-uri pentru a le putea lăsa angajatorilor. De precizat este faptul că, până miercuri, vor mai fi contactați angajatori în vederea atragerii unui număr cât mai mare.”, a transmis Sorin Marinescu, purtător de cuvânt AJOFM Mehedinți, potrivit informatiadeseverin.eu.

Pentru studii superioare, sunt disponibile 32 de posturi şi pentru cei cu studii medii, un total de 465. Greu de găsit sunt muncitorii calificați, motiv pentru care sunt angajatori ce oferă calificare.

Cele mai multe locuri de muncă disponibile au fost oferite de Uzina de vagoane din Severin. Reprezentanții firmei au afirmat că, în lipsă de muncitori calificați, oferă calificare în cadrul societății.

Majoritatea muncitorilor calificați sunt peste vârsta a doua, iar la tânăra generație cu greu se găsesc muncitori calificați. Joburile disponibile sunt în diferite domenii de activitate, precum industria prelucrătoare, industria uşoară, comerţ, hoteluri şi restaurante, alimentaţie publică, transporturi, construcţii, diverse activităţi de prestări servicii.

Deși bursa locurilor de muncă de astăzi s-a adresat în principal absolvenților, la eveniment au participat mai mult persoane de vârsta a doua. La eveniment, au fost prezenți și reprezentanții instituțiilor MAI și MApN, pentru promovarea ofertei educaționale, spun sursele.

Vezi și: Mai mult din jumătate din solurile europene se degradează! Nu sunt luate măsuri, conform europarlamentarului român Dan Motreanu!