- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rectificarea bugetară provoacă repercusiuni fără precedent! Limitele de credite sunt în continuare majorate de către Guvern!

27 Oct, 13:39 • Oprea Alina
Guvernul nu a luat nicio decizie în legătură cu rectificarea bugetară, ceea ce înseamnă că repercusiunile se vor resimți asupra creditelor. Limitele acestora sunt, în continuare, majorate de către Guvern!
Rectificarea bugetară provoacă repercusiuni fără precedent! Limitele de credite sunt în continuare majorate de către Guvern!

Pentru ziua de vineri, Guvernul are patru memorandumuri pentru a majora limitele de credite.

Lista cu memorandumurile care sunt vizate în cadrul ședinței de Guvern sunt următoarele:

  • MEMORANDUM cu tema: Majorarea limitei de credite de angajament pentru bugetul de stat pe luna octombrie 2023
  • MEMORANDUM cu tema: Modificarea limitelor de credite bugetare și credite de angajament pentru bugetul asigurărilor sociale de stat pe luna octombrie 2023
  • MEMORANDUM cu tema: Majorarea limitei de credite de angajament pentru bugetul de stat pe luna octombrie 2023, pentru Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale
  • MEMORANDUM cu tema: Stabilirea limitelor de credite bugetare şi credite de angajament pe luna noiembrie 2023, potrivit celor oferite de Economedia.

Vezi și: România este în topul celor mai scumpe facturi la facturile de energie electrică și gaze naturale. Guvernul și furnizorii nu pot ajunge la un consens asupra plafonării!

Guvern
Guvern

Un buget imens alocat de către Guvern!

În luna octombrie, Guvernul a alocat un buget destul de mare, care este reprezentat de suma de 3,5 miliarde de lei din fondul de rezervă pentru diferite ministere și autorități publice, pe lângă faptul că acesta a suplimentat credite bugetare și de angajament.

Repartizarea bugetului este în felulurmător: Transporturile au un buget alocat de 800 de milioane de lei, iar Investițiile și Proiectele Europene dispun de un buget de 500 de milioane de lei. Ministerul Culturii are alocat un buget de 4,9 milioane lei din Fondul de Rezervă al Guvernului cu scopul de a da salariul. Pe de cealaltă parte, Ministerul Educației a cerut 2,1 miliarde lei pentru a putea acoperi diferite chestiuni specifice, anume salariile profesorilor pe o lună, bursele elevilor și studenților pe două luni. A nu uita de SRI, care primește bani, aproximativ cinci milioane pentru achiziția diferitelor echipamente IT și îndeplinirea unor misiuni.

 

Datele exacte arată următoarele cifre:

  • De exemplu, 900 milioane lei merg la Ministerul Afacerilor Interne, din care 395 milioane lei pentru plăți de salarii și 565 milioane lei pentru plata unor drepturi de natură socială.
  • Circa 168 milioane lei merg la Ministerul Sănătății pentru plata influențelor financiare determinate de creșterile salariale și de drepturile salariale acordate personalului din unitățile sanitare.
  • Circa 184 milioane lei merg la Ministerul Educației pentru plata majorată a salariilor personalului din învățământul preuniversitar.
  • Aproape 100 milioane lei merg la Administrația Națională a Penitenciarelor pentru acoperirea cheltuielilor de personal, bunuri și servicii.
  • Circa 17,5 milioane lei merg la Societatea Română pentru Radiodifuziune pentru cheltuieli de personal.
  • Circa 26 milioane lei merg la Camera Deputaților pentru cheltuieli de personal; potrivit celo comunicate de Economedia.

Vezi și: Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu fac noi precizări cu privire la veniturile românilor. „Investiţiile majore cu bani europeni, despre măsurile bugetare adoptate recent de Guvern”