- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești proaste! Românii ar putea plăti o taxă de intrare în Capitală. Nicușor Dan: „Acesta este un mod de a descuraja tranzitarea Bucureştiului”

17 Aug, 10:57 • Lupu Alexandra
Nicușor Dan face noi precizări. Ce spune primarul Capitalei despre taxa de intrare în București. Iată mai multe informații.
Vești proaste! Românii ar putea plăti o taxă de intrare în Capitală. Nicușor Dan: „Acesta este un mod de a descuraja tranzitarea Bucureştiului”

Nicușor Dan a vorbit miercuri seară la Digi 24 despre o posibilă taxă de intrare în București, informează bugetul.ro. Primarul Capitalei a menționat că nu este de acord cu o astfel de măsură, însă insistă pentru a-i face buni de plată pe șoferii care circulă în Capitală cu mașini care nu sunt înmatriculate pe București.

Nicușor Dan face noi precizări

Invitat miercuri seară la Digi 24, Nicușor Dan a declarat oficial care este părerea lui despre taxa de intrare în București. Primarul Capitalei a spus că nu este de acord cu o astfel de măsură. Edilul este de acord, pe de altă parte, cu taxarea șoferilor care circulă prin Capitală, dacă nu au mașina înmatriculată pe București.

Citește și despre: Trei proiecte propuse de Administrația Spitalelor București au fost aprobate prin PNRR. Nicușor Dan anunță ce vizează fiecare proiect în parte

Nicușor Dan a povestit că insistă în continuare pentru taxarea locurilor de parcare din Capitală. El este de părere că, în acest fel, va reuși să descurajeze tranzitarea Bucureștiului și va încuraja oamenii să folosească din ce în ce mai des transportul în comun. La final, edilul a precizat că numărul călătorilor care utilizează transportul în comun a crescut cu 25% într-un an.

„Ce s-ar putea – dar eu nu sunt pentru o astfel de măsură – să existe o taxă de intrare în oraşul Bucureşti Eu nu susţin această măsură. În schimb susţin – ceea ce şi facem, am depăşit 20.000 – să taxăm locurile de parcare din centrul Bucureştiului şi vrem să ajungem la 80-90.000.

Ăsta este un mod de a descuraja tranzitarea Bucureştiului şi de a încuraja oamenii să folosească transportul în comun. Sunt foarte bucuros şi ţin să mulţumesc bucureştenilor care folosesc tot mai mult transportul în comun.

Într-un an, numărul călătorilor de transport în comun din Bucureşti s-a mărit cu 25%”, a declarat miercuri seară pentru Digi 24 Nicușor Dan.

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Primarul Capitalei a explicat că taxele pentru parcare nu au fost puse pentru a „îmbogăți” bugetul local. Nicușor Dan a informat că la bugetul local intră din parcări aproximativ 1.5 – 2 milioane de lei lunar, în timp ce Primăria plătește 100 milioane de lei pentru subvenție la transportul public.

În urmă cu puțin timp, primarul Capitalei a pus în funcțiune mașinile cu radar. Acestea pot verifica până la 3.000 de autoturisme pe oră, iar șoferii care nu plătesc parcarea pot fi amendați.

„Începând din acest weekend cei care nu plătesc parcarea primesc automat amendă cu ajutorul radarelor mobile. Măsura se referă la cele peste 13.000 locuri marcate cu albastru de primăria generală. Până anul viitor vom ajunge la peste 30.000 locuri de parcare marcate cu albastru.

Sistemul funcționează cu ajutorul a două camere video de ultima generație care verifica în mai puțin de o secundă numărul de înmatriculare și plata locului de parcare, dacă mașina este parcată GRATIS (fără abonament de zi, lunar sau tarif orar) atunci primește pe loc amenda fără ca șoferul să o poată contesta.

Amenda vine cu o fotografie ce include locul, data și ora, iar modul de constatare și înregistrare a contravenției, cu o tehnologie perfect opozabila in justiție, va conduce astfel la evitarea tergiversărilor în instanță. Se pot primi și mai multe amenzi în aceeași zi dacă vei fi surprins pe o durată mai lungă. Se pot verifica până la 3000 de autoturisme pe oră”, anunța Nicorel Nicorescu, Consilier General la Primăria București.

Vezi și: S-a aflat: câți bani cheltuie fiecare primărie de sector din București pentru salubrizare