- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Victor Ciutacu, despre scandalul azilelor. Jurnalistul transmite un mesaj neașteptat despre Gabriela Firea. „Nu protejez pe nimeni”

21 Jul, 10:13 • Lupu Alexandra
Victor Ciutacu dă cărțile pe față. Jurnalistul explică care este relația dintre el și Gabriela Firea și îi transmite acesteia un mesaj surprinzător.
Victor Ciutacu, despre scandalul azilelor. Jurnalistul transmite un mesaj neașteptat despre Gabriela Firea. „Nu protejez pe nimeni”

Victor Ciutacu a ținut să-i transmită Gabrielei Firea un mesaj public, informează stiripesurse.ro. Jurnalistul a explicat că nu are nimic personal cu ea și a punctat că îi pare rău de situația în care se află.

Victor Ciutacu, mesaj pentru Gabriela Firea

Victor Ciutacu a explicat public că nu are nimic cu Gabriela Firea, dincolo de scandalul în care a fost implicată recent. Jurnalistul a punctat că nu poate uita ce a făcut fostul ministru al Familiei pentru el, dar în ciuda acestui fapt, meseria îl obligă să dea pe post informații de interes public pentru români.

Victor Ciutacu a adăugat că, din punctul lui de vedere, Gabriela Firea a fost un primar mai decent și care a avut mai multe rezultate decât Nicușor Dan. El a adăugat că a fost la nunta Gabrielei Firea și la botezul copiilor, însă a punctat că nu a făcut asta din obligație, ci din plăcere. Jurnalistul a menționat că ea are toate motivele din lume să fie supărată, tocmai pentru că are o carieră politică distrusă, în ciuda efortului pe care l-a depus. Victor Ciutacu a relatat că este convins că Gabriela Firea va reuși să aibă un viitor, atâta timp cât înțelege că există viață și în afara funcțiilor de partid și de stat.

Citește și: Cine este Natalia Intotero, noul ministru al Familiei! Gabriela Firea a fost oficial înlocuită

„Ca sa nu avem nici o vorba proasta, va anunt solemn ca, dincolo de rahatul politic in care e bagata, eu nu am absolut nici o problema cu Gabi Firea. Ca nu am sa uit niciodata ce a facut ea pentru mine, cum sper sa nu uite nici ea reciproca.

Ca, dupa parerea mea, a fost un primar infinit mai decent si cu rezultate mult mai cuantificabile decat Nicusor Dan. Ca, fiindca stau bine cu memoria, inca mai am viu în minte momentul in care, atacat fiind marsav de Basescu, a fost singura din intregul post Antena 3 care m-a invitat sa-mi ofere posibilitatea de a ma sterge de scuipatii Tiranului; restul, barbatii curajosi, erau liberi si nu s-au ostenit sa vina de acasa pentru asa o nimica toata. Ca am fost la nunta ei cu Florin Pandele si la doua botezuri ale copiilor lor si ca am facut-o din placere, nu din obligatie.

Ca am avut momente in care am fost certati, dar nu ne-am exhibat vreodata public. Uman, imi pare nespus de rau pentru ea, dar, profesional si politic, e alta mancare de peste. Nu mi-am permis vreodata sa o jignesc si sper sa ma tina Dumnezeu intreg la minte sa n-o fac nici de acum inainte. Am subiect, dau pe post, dar in limitele mele. Nu protejez pe nimeni.

E suparata, are toate motivele din lumea asta, si-a cam distrus o cariera politica la care stiu cat a muncit. Daca va pricepe ca exista viata si in afara functiilor de partid si de stat, sunt convins ca, la fel cum are un trecut pe care si l-a construit singura, va avea si viitor. Cam atat de aici…”, scrie Victor Ciutacu.

Victor Ciutacu
Victor Ciutacu

Gabriela Firea și-a dat demisia în scandalul azilelor. Ea avut o întâlnire de o oră cu Marcel Ciolacu la Palatul Victoria, în urma căreia a decis să plece din fruntea Guvernului.

Discuția a avut loc la scurt timp după ce un alt ministru PSD, Marius Budăi, a renunțat la funcția de conducere de la Ministerul Muncii. După ce și-a dat demisia, Gabriela Firea a făcut primele declarații, în care a menționat că plătește pentru simplul fapt că a avut încredere în oameni.

„Am fost prezentată nedrept în mass media din ultimele 10 zile ca un om prefăcut, cinic, surd la suferința celor din jur. Martor este Dumnezeu și martori sunt toți cei care mă cunosc personal, atât pe mine, cât și pe soțul meu, și familia mea, că această imagine arătată publicului cu atâta înverșunare și cheltuială nu este cea reală. Am fost zugrăviți în chip negativ tocmai pentru că incomodez prin suma faptelor bune pe care le-am făcut și prin conduita mea. (….)

În aceste 10 zile de război total pentru demolarea mea și mai puțin pentru aflarea adevărului, am observat că subit, ca la un semn sau o comandă, a existat un singur interes : să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop. Scopul nu era doar să plec din Guvern.

Conduc ministerul cu cel mai mic buget și m-am luptat, uneori, inclusiv cu cei care trebuiau să mă ajute pentru toate proiectele realizate, cu mare chin, într-un an și jumătate. Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei! Să nu mă mai aliniez la startul precampaniei! Toate sondajele arată că aș fi câștigat în orice formulă politică”, a spus Gabriela Firea.

Vezi și: Gabriela Firea, primele declarații după demisie: „Sunt complet nevinovată, s-a văzut și din ancheta derulată, se va constata și în continuare, în justiție”