- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO. Atenție! Șoferii pot rămâne fără permis dacă consumă o anumită înghețată. Experimentul unui polițist

17 Jun, 15:12 • Lupu Alexandra
Avertisment pentru șoferi. Românii pot rămâne fără permisul de conducere dacă consumă o înghețată cu cremă de whisky.
VIDEO. Atenție! Șoferii pot rămâne fără permis dacă consumă o anumită înghețată. Experimentul unui polițist

Experimentul unui polițist a făcut ravagii în mediul online. Tavi Perțea a vrut să testeze dacă șoferii ar putea rămâne fără permis de conducere după ce consumă o înghețată cu cremă de whisky, relatează stiripesurse.ro.

Șoferii rămân fără permis de la o înghețată

Pe canalul de Youtube, Tavi Perțea a făcut un experiment cu etilotestul pentru a vedea ce alcoolemie indică aparatul în cazul în care o persoană consumă socată sau o înghețată cu cremă de whisky. Polițistul spune la începutul videoclipului că socata avea deja 3 zile de când a fost stoarsă și încă 3-4 zile la fermentat, în momentul în care s-a realizat filmarea. A băut un pahar de socată și apoi a suflat în aparat.

Te-ar putea interesa și: Schimbarea momentului pentru șoferi! Permisul de conducere pentru categoria B devine valabil pentru anumite tipuri de motociclete

„O să facem experimentul cu aparatul alcooltest să vedem dacă iese sau nu pozitiv dacă ai băut un pahar de socată. Socata are deja 3 zile de când am stors-o şi a mai stat vreo 3-4 zile la fermentat”, menționează Tavi Perțea în videoclipul publicat pe YouTube.

Aparatul a indicat o alcoolemie de 0.25. Acest lucru înseamnă că șoferii români nu pot rămâne fără permisul de conducere. După aproximativ 5 minute, polițistul a suflat din nou. Aparatul a indicat 0.00. Ulterior, a mâncat o înghețată cu cremă de whisky. A suflat în alcooltest, iar aparatul a indicat o alcoolemie de 0.22.

La 5 minute după ce a terminat înghețata, polițistul a suflat din nou în aparat. Rezultatul a fost de 0.00. Tavi Perțea a precizat la finalul videoclipului, devenit viral pe rețelele sociale, că a fost doar un experiment. Agentul de poliție a ținut să menționeze că rezultatele pot fi influențate de mai mulți factori.

Permis
Permis

„Acesta este un experiment, iar rezultatele pot să difere în funcție de mai mulți factori”, a mai menționat Tavi Perțea.

Înainte de a te urca la volan, alcoolemia din sânge trebuie să fie 0. Alcoolul poate rămâne în sânge chiar și 24 de ore, mai ales dacă vorbim despre cantități mari și despre băuturi tari. Metabolizarea alcoolului are loc la o rată de 16 mg alcool/100 ml de sânge pe oră. Dacă cel care a consumat băuturi alcoolice are o greutate de 70 de kilograme, iată în cât timp va elimina cu aproximaţie alcoolul din corp, conform romaniatv.net:

  • Un litru de vin se elimină între 7 ore şi 9 ore;
  • O bere de 500 ml se va elimina în aproximativ 2 ore;
  • 100 ml de lichior se elimină în aproximativ 3 ore şi 10 minute;
  • 100 ml palincă se elimină în aproximativ 4 ore şi 10 minute.

Citește și despre: Anunțul momentului pentru șoferii români! Modificări puternice pentru reînnoirea permisului auto. Ce test trebuie să treacă profesioniștii