- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO. Autostrada Pitești – Sibiu prinde contur. Au apărut noi imagini spectaculoase cu stadiul lucrărilor

17 Oct, 10:46 • Bumbeneci Diana
Au apărut noi imagini de la Autostrada Pitești-Sibiu. Lotul II al celei mai așteptate autostrăzi ar urma să fie construit în primăvară, iar lotul 1 deja are covor asfaltic.
VIDEO. Autostrada Pitești - Sibiu prinde contur. Au apărut noi imagini spectaculoase cu stadiul lucrărilor

Autostrada Pitești – Sibiu prinde tot mai mult contur. Noi imagini de la lucrările realizate pe lotul II al Autostrăzii Sibiu – Pitești au fost filmate cu o dronă și postate pe YouTube. Prin intermediul ultimelor videoclipuri se pot observa cu ușurință văd drumurile de acces ce străbat munții între județele Sibiu și Vâlcea. Lotul 2 începe de la Boița – Sibiu și se finalizează la Cornetu, în județul Vâlcea și reprezintă una dintre cele mai dificile părți ale autostrăzii, conform ziare.com.

Au apărut noi imagini de la Autostrada Pitești-Sibiu

Am aruncat un ochi și pe lotul 2 acolo unde încet, încet cei de la Mapa încep să-și pregătească terenul pentru primavara viitoare, momentan se lucrează la completarea forajelor dar și la executarea unor drumuri de acces în zonele forestiere ce vor trebui defrisate.Acțiunile acestea sunt dispuse atât la Boita cât și la Racovița în capătul celălalt al lotului”, a descris persoana care a filmat.

Mai poți citi: Lucian Bode riscă să fie demis. Camera Deputaților dezbate azi moțiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne

La nivelul lotului 1 au continuat lucrările destul de bine. La ora actuală deja se toarnă asfaltul.

A fost începută asternerea primului strat de asfalt pe calea Boita.Se lucra susținut în ambele capete ale viaductul. Dacă la capătul dinspre Boita a fost așternut încă un nou strat de asfalt în capătul dinspre Talmaciu se lucra susținut la umplerea și compactarea terasamentului din capătul culeii, dar mai bine vă las pe dumneavoastră să vedeți ce și cum merg lucrurile”, mai scrie cel care a postat clipurile.

Cele mai dificile tronsoane și în același timp cele mai lungi din Autostrada A1 Sibiu Pitești, vor străbate Vâlcea, prin zona de munte. Din acest motiv s-a decis ca Râmnicu Vâlcea să fie legat de A1 TransCarpați printr-un drum expres care se va conecta de autostrada A1, la Tigveni.

După ce a fost anunțat că vin bani de la PNRR pentru realizarea drumului, la sfârșitul lui septembrie, deputatul PNL Cristian Buican a anunțat că fonduri au fost blocate. Cu toate acestea, oficialul a mai explicat de ce este atât de importantă această conexiune nu doar pentru Râmnicu Vâlcea.

Pe culoarul reprezentat de Valea Oltului se realizează cea mai importantă legătură dintre sudul României, nordul și vestul acesteia. În prezent acest culoar trece prin Râmnicu Vâlcea. Prin realizarea Autostrăzii Pitești – Sibiu astfel încât să se realizeze traseul cel mai scurt dintre București și Sibiu, capitala județului Vâlcea se va afla la câțiva zeci de km de această importantă autostradă. Dezvoltarea în continuarea a municipiului Râmnicu Vâlcea și chiar a întregului județ depinde într-o măsură semnificativă de accesul rapid al mărfurilor și persoanelor atât spre sudul țării, cât și spre Transilvania, în special spre capitală”, a transmis parlamentarul vâlcean, conform sursei citate

VIDEO. Autostrada Pitești - Sibiu prinde contur. Au apărut noi imagini spectaculoase cu stadiul lucrărilor
VIDEO. Autostrada Pitești – Sibiu prinde contur. Au apărut noi imagini spectaculoase cu stadiul lucrărilor

Chiar dacă a fost confirmat inițial câștigătorul licitației care se va ocupa de documentația acestui tronson, încă este o mare necunoscută legată de perioada de execuție.

Reiterăm faptul că în a treia lună a anului 2021, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene publica Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin care 4,5 miliarde de euro urmau să fie investite pentru transport rutier și autostrăzi. În acest plan a fost notat și ce autostrăzi și drumuri urma să facă Guvernul prin PNRR, printre care și drumul expres Râmnicu Vâlcea Tigveni.

Timp îndelungat, realizarea drumului expres a creat probleme pentru autorități, care nu s-au putut decide cu privire la cea mai bună soluție. Au existat mai multe variante, prin care și cea prin care drumul expres să coincidă cu DN73C, actualul drum național care leagă Râmnicu Vâlcea de Curtea de Argeș, prin Tigveni.

Te mai poate interesa: Gazprom amenință cu oprirea livrărilor de gaz, în situația în care UE plafonează prețurile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult