- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO. Ministrul Aurescu: România și Croația sunt gata de aderare la Schengen

28 Nov, 12:54 • Bumbeneci Diana
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a făcut noi declarații de presă legate de aderarea României la Schengen. Conform oficialului, România și Croația sunt gata de aderare.
VIDEO. Ministrul Aurescu: România și Croația sunt gata de aderare la Schengen

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat în cursul zilei de azi că România și Croația sunt pregătite pentru aderarea la spațiul Schengen. Se pare că acestea sunt parte a soluției de care are nevoie în acest moment Uniunea Europeană în ceea ce privește gestionarea fluxurilor migratorii, conform Agerpres.

România și Croația sunt gata de aderare la Schengen

Ministrul Aurescu a avut o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Croaţia, Gordan Grlic Radman.

În ceea ce priveşte agenda europeană, am abordat cu domnul ministru în mod prioritar obiectivul pe care ambele state îl urmăresc în această perioadă, şi anume aderarea la spaţiul Schengen, pe fondul celor mai recente evoluţii înregistrate în acest dosar.

Împărtăşim o evaluare comună, şi anume aceea că extinderea acestui spaţiu va contribui la întărirea frontierelor externe ale Uniunii Europene, la crearea unui spaţiu Schengen mai puternic şi mai rezilient în faţa provocărilor la adresa securităţii interne a Uniunii. Atât România, cât şi Croaţia sunt pregătite pentru aderare şi sunt parte a soluţiei de care are nevoie în acest moment Uniunea Europeană în ceea ce priveşte gestionarea fluxurilor migratorii şi, de asemenea, este clar că este în interesul Uniunii Europene ca spaţiul Schengen să fie întărit prin includerea ambelor state”, a spus Aurescu după întâlnire.

Ai mai putea citi și: Alertă pentru românii din Belgia. Urmează proteste de amploare

Schengen
Schengen

Discuţiile au vizat şi aderarea României şi Croaţiei la OCDE.

„Suntem împreună candidaţi în acest proces şi lucrăm împreună pentru paşii următori către procesul de negociere a aderării”, a spus Aurescu.

Ministrul croat a mai explicat că țara sa se așteaptă la o decizie pozitivă din partea Consiliului European în ceea ce privește aderarea la spațiul de liberă circulație și că susține adoptarea aceleiași decizii și pentru România și Bulgaria.

„Croaţia se aşteaptă la o decizie pozitivă din partea Consiliului European de a intra în spaţiul Schengen. În acest sens, susţinem adoptarea aceleiaşi decizii pentru România şi Bulgaria”, a spus Gordan Grlic Radman.

Citește și: Azil pentru Ucraina. MAI anunță câți ucraineni au fugit din calea războiului și au cerut azi în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult