- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO| Piedone intervine în forță în scandalul de la Crevedia. Ce măsuri a luat în Sectorul 5 „Şi-a luat rezervorul, restul aparaturii şi… a plecat”

28 Aug, 21:43 • Constantin Cristina
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a luat măsuri aspre, după exploziile de la Crevedia. Verificările la stațiile GPL au dat roade.
VIDEO| Piedone intervine în forță în scandalul de la Crevedia. Ce măsuri a luat în Sectorul 5 „Şi-a luat rezervorul, restul aparaturii şi... a plecat”

Cristian Popescu Piedone a anunțat că stația GPL care era amplasată fără autorizație de construire lângă Primăria Sectorului 5 a fost demontată. Stația era amplasată la mai puțin de 30 de metri de primărie, a informat antena 3 CNN.

Citește și: VIDEO| Cătălin Predoiu taie și spânzură! Testele antidrog ar putea fi obligatorii la obținerea permisului auto. Când ar putea fi introdusă această regulă

Piedone intervine în forță în scandalul de la Crevedia. Ce măsuri a luat în Sectorul 5 „Şi-a luat rezervorul, restul aparaturii şi… a plecat”

„În 2021 am atras atenţia asupra pericolului pe care-l reprezintă staţiile GPL neautorizate! De atunci, încercăm să le scoatem din Sectorul 5! Conform legii este însă… foarte, foarte dificil! Noi, primăria, le putem desfiinţa doar dacă avem decizii judecătoreşti definitive în acest sens, pentru fiecare staţie în parte! Sau… dacă primim acceptul administratorilor/proprietarilor pentru desfinţarea acestor staţii!

Astăzi, de exemplu, am beneficiat de înțelegere, iar stația GPL amplasată fără autorizație de construire fix lângă Primăria Sectorului 5 şi autogara Filaret a fost demontată. Administratorul a înțeles mesajul meu de ieri! Şi-a luat rezervorul, restul aparaturii şi… a plecat”, scrie primarul pe Facebook.

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone

Edilul își exprimă speranța ca și administratorii celorlalte 17 stații GPL care funcționează neautorizat în Sectorul 5 să procedeze la fel, „pentru siguranţa şi liniştea” cetăţenilor. Cristian Popescu Piedone subliniază că din cele 22 de staţii GPL din Sectorul 5, doar patru respectă legislaţia.

„Situaţia rămâne gravă! Din cele 22 de staţii GPL din Sectorul 5, doar… 4 respectă legislaţia! Restul… nu au autorizaţie de construire eliberată de Primăria Sectorului 5! Implicit… nu pot obţine niciun alt aviz care să le permită funcţionarea legală”, menţionează edilul.

De asemenea, în urmă cu o zi, Primăria Sectorului 5 a demarat ample verificări la stațiile GPL, ulterior dând amenzi în valoare de 12.200 lei.

Mai mult decât atât, Cristian Popescu Piedone susține că este „inadmisibil” ca anumite instituții să elibereze avize de funcționare fără a verifica existența autorizației de construire. În acest sens, sublinia că opt stații de pe raza sectorului au fost sancționate încă din 2021 pentru că nu aveau autorizație de construire, dar că acestea funcționează în continuare.

Alte articole: Noi măsuri aspre pentru elevi din septembrie! Cătălin Predoiu implementează această obligativitate în școli