- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi măsuri aspre pentru elevi din septembrie! Cătălin Predoiu implementează această obligativitate în școli

28 Aug, 21:11 • Constantin Cristina
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, vine cu o serie de măsuri aspre în noul an școlar 2023-2024. Scopul este menținerea siguranței în școli.
Noi măsuri aspre pentru elevi din septembrie! Cătălin Predoiu implementează această obligativitate în școli

An școlar 2023-2024. Cătălin Predoiu aduce noi măsuri drastice în școli. Este vorba de testarea antidrog, în cazul elevilor care „manifestă vizibil” comportament de consumatori de droguri, a informat digi24.ro.

Citește și: VIDEO| Cătălin Predoiu taie și spânzură! Testele antidrog ar putea fi obligatorii la obținerea permisului auto. Când ar putea fi introdusă această regulă

Noi măsuri aspre pentru elevi din septembrie! Cătălin Predoiu implementează această obligativitate în școli

Oficialul a anunțat, luni, în urma finalizării anchetei Corpului de Control al ministerului, privind accidentul din stațiunea 2 Mai, că elevii care prezintă un comportament vizibil caracteristic consumului de droguri, va fi testat antidrog.

De asemenea, testarea se va face doar cu acordul părinților. Ministrul vine cu această măsură în urma tragicului accident din 2 Mai, accident produs tot din cauza consumului de droguri. Totodată, scopul este prevenirea consumului de acest tip.

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu

Predoi a spus că a stabilit întâlniri la mai multe ministere, inclusiv la Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Familiei și Ministerul Muncii, dar și cu departamentul pentru românii de pretutindeni.

„Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenţei şi bullying-ului în şcoli. Ca element de noutate, intenţionăm să constituim grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, formate din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţii de părinţi şi elevi”, a spus el.

Ministrul a mai menționat „analiza posibilităţii testării antidrog a elevilor de către personal medical calificat ce deserveşte unitatea de învăţământ, în situaţia în care manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri, cu acordul părinţilor”.

Alte articole: Comisia Europeană reacționează după catastrofa de la Crevedia „Exploziile tragice din România au afectat zeci de persoane. Obiectivul nostru acum este să salvăm vieţi”