- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO| Cătălin Predoiu taie și spânzură! Testele antidrog ar putea fi obligatorii la obținerea permisului auto. Când ar putea fi introdusă această regulă

28 Aug, 20:38 • Constantin Cristina
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, vrea testare antidrog la obținerea permisului auto. Oficialul a aruncat bomba care îi bagă în sperieți pe tinerii consumatori.
VIDEO| Cătălin Predoiu taie și spânzură! Testele antidrog ar putea fi obligatorii la obținerea permisului auto. Când ar putea fi introdusă această regulă

Cătălin Predoiu vrea ca tinerii viitori șoferi să fie testați antidrog înainte să poată să obțină permisul de conducere. Măsura vine după tragicul accident din 2 Mai, a informat stiripesurse.ro.

Citește și: Lovitură privind aderarea la Schengen! Vestea cea mare a venit chiar acum de la Cătălin Predoiu

Cătălin Predoiu taie și spânzură! Testele antidrog ar putea fi obligatorii la obținerea permisului auto. Când ar putea fi introdusă această regulă

Totodată, această propunere a băgat în sperieți mulți tineri, însă fenomenul consumului de droguri iese la iveală din ce în ce mai mult. Deși aceasta este o problemă uriașă la noi în țară, se pare că a fost nevoie de o asemenea tragedie pentru ca subiectul să ajungă pe masa autorităților.

Așadar, Predoiu insistă ca această testare să devină obligatorie în momentul în care românii doresc să-și obțină permisul de conducere.

„Voi propune Guvernului să luăm mai multe măsuri. Este vorba despre instituirea obligativității testului antidrog. Decă vrei carnet, test antidrog. De asemnea, voi propune instituirea confiscării autovehiculelor când se conduce sau când sunt găsite droguri”, a spus Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu

Testarea pentru abuzul de droguri (screening) se realizează pentru depistarea prezenţei în organism a drogurilor ilegale. Este o metodă utilizată în multe scopuri: clinice sau de îngrijire medicală, la locul de muncă (medicina muncii), postmortem (cauza de deces) sau testarea sportivilor. Urina este proba biologică cel mai des folosită pentru testare, dar se pot utiliza şi alte probe precum: sângele, părul, saliva, produsul glandelor sudoripare.

Testele de urina pentru depistarea abuzului de droguri multiple variază de la teste imunologice simple la proceduri analitice complexe. Viteza si sensibilitatea imunotestelor le-au făcut sa fie cea mai utilizata metoda acceptata pentru testarea urinei in privința abuzului de droguri multiple. Acest test oferă doar un rezultat preliminar analitic de testare.

O metoda chimica alternativa mai specifica trebuie sa fie utilizata in scopul de a obține un rezultat analitic confirmat. Gaz cromatografia / spectofotometria de masa (GC/SM) este metoda preferata de confirmare. Analiza clinica si discernământul profesional trebuie sa se aplice la orice rezultat de testare a unui abuz de droguri, in special atunci când sunt utilizate rezultate pozitive preliminare.

Alte articole: Premierul Marcel Ciolacu ia măsuri aspre după tragedia de la Crevedia „Am și eu sute de întrebări cu ce s-a întâmplat, la care aștept răspunsuri”