- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vin bani de la APIA pentru români! Cine sunt cei care vor primi subvențiile în avans

26 Jun, 08:26 • Bumbeneci Diana
APIA anunță o nouă serie de plăți pentru români. Plățile vor fi făcute în avans.
Vin bani de la APIA pentru români! Cine sunt cei care vor primi subvențiile în avans

Vești bune pentru fermieri. Campania de plăți desfășurată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). pentru subvențiile aferente anului de cerere 2022, este tot mai aproape de final. Agenția are obligația să încheie toate plățile până la data de 30 iunie, anunță AgroTV.

Banii de la APIA vor fi oferiți mai devreme

Conform declarațiilor directorului general al instituției, Adrian Pintea, în cursul ultimei săptămâni, APIA a efectuat plăți în valoare de aproape 10 milioane de euro.

„În perioada 19 – 23 iunie 2023 am autorizat la plată 9,45 milioane euro, pentru Campania 2022, sumă finanțată din FEGA, FEADR, Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI) și Bugetul Național, pentru un număr de 785 de fermieri și această activitate continuă”, a precizat Pintea.

Tot în acest context, șeful APIA le reamintește românilor care au statul de fermier că instituția continuă să elibereze adeverințe necesare accesării de credite bancare, pentru beneficiarii care vor să utilizeze mai repede sumele care li se cuvin.

„Până în prezent numărul adeverințelor solicitate de fermieri pentru intervențiile finanțate din FEGA a ajuns la 8.535, iar pentru intervențiile finanțate din FEADR au fost înregistrate 6.512 de adeverințe eliberate solicitanților”, a mai subliniat directorul general APIA.

Ai mai putea citi și: Un nou job cucerește românii. Venituri de 1000 de euro pe lună, tichete de masă, abonamente și al 13-lea salariu

APIA
APIA

Principalele atribuții ale APIA sunt următoarele:

Plăți direct către agricultori: APIA administrează schemele de plăți directe acordate agricultorilor, cum ar fi plata unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu etc. Aceste plăți se acordă în baza unor cereri depuse de agricultori și în conformitate. cu reglementările Uniunii Europene.

Sprijin pentru dezvoltare rurală: APIA implementează programe și măsuri destinate dezvoltării durabile a mediului rural, cum ar fi Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Aceste programe oferă sprijin financiar pentru investiții în agricultură, infrastructură rurală, diversificarea activităților non-agricole etc.

Intervenție în sectorul agricol: APIA are rolul de a interveni în piața produselor agricole în cazuri de criză sau dezechilibre grave. Agenția poate acorda sprijin financiar pentru creșterea economică și stocarea de produse agricole, precum și pentru gestionarea situațiilor de criză din sectorul agricol.

Monitorizare și control: APIA desfășoară activități de monitorizare și control pentru a asigura respectarea legislației în domeniul agricol. Aceste activități includ verificarea cererilor și a documentelor depuse de agricultori, inspecții pe teren, precum și aplicarea sancțiunilor în cazurile de nereguli sau fraudă.

Vezi și: S-a aflat unde s-a câștigat cel mai mare premiu la 6/49 din istoria Loteriei Române. Cât a plătit câștigătorul pe biletul care i-a adus câștigul de peste 10 milioane de euro la loto

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult