- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vin bani de la stat pentru fermieri. Ministerul Agriculturii anunță când vor fi plătite subvențiile de 100 de euro la hectar

04 Apr, 18:19 • Adrian Popovici
Adrian Pintea, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a explicat recent faptul că ultimele verificări pentru subvențiile de 100 de euro la hectar pentru fermieri sunt aproape gata și că aceștia urmează să-și primească banii la finalul lunii aprilie, începutul lunii mai.
Vin bani de la stat pentru fermieri. Ministerul Agriculturii anunță când vor fi plătite subvențiile de 100 de euro la hectar

În contextul dificultăților cu care se confruntă sectorul agricol, Ministerul Agriculturii din România a implementat un program de sprijin pentru fermieri, oferind ajutoare de stat în valoare de 100 de euro pentru fiecare hectar de teren sau unitate de muncă agricolă eligibilă. Această măsură vine în întâmpinarea nevoilor fermierilor din sectorul vegetal, dar și din unele domenii ale zootehniei, transmite Agro TV.

Potrivit declarațiilor secretarului de stat Adrian Pintea, fermierii care au solicitat aceste ajutoare urmează să își primească banii către sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai. Verificarea dosarelor se află în etapele finale, iar după finalizarea acestei etape, plățile vor fi autorizate de către ordonatorul de credite.

„În ceea ce privește plata acestora, fie că vorbim de vegetal sau că vorbim de partea de zootehnie, colegii mei de la APIA sunt în proces de finalizare a controalelor administrative care se fac. Undeva în proporție de 97-98%, aceste controale sunt finalizate, iar în momentul în care se vor finaliza, aceste plăți se vor face”, le-a transmis Adrian Pintea fermierilor.

Subvenții de 100 de euro pentru fermieri
Subvenții de 100 de euro pentru fermieri

Te-ar putea interesa și: Care fermieri vor primi noua subvenţie de 360 euro pe hectar. Sprijin pentru sectorul zootehnic de la MADR

Are Ministerul Agriculturii bani pentru subvențiile fermierilor?

Cu toate acestea, Adrian Pintea a subliniat că inițial, bugetele alocate pentru aceste scheme de sprijin nu erau suficiente pentru a acoperi suma promisă de 100 de euro pe hectar promisă fermierilor. Totuși, Ministerul Agriculturii a depus eforturi pentru suplimentarea acestor fonduri, astfel încât aceștia să primească întreaga sumă promisă.

„În urma verificărilor și autorizărilor care au ieșit, din suma de bani care a fost asigurată de către Ministerul Agriculturii pentru APIA ar fi venit un cuantum mai mic decât cel promis, de 100 de euro, dar vrem să ne ținem de cuvânt. MADR a făcut demersuri pentru suplimentarea acestor fonduri, astfel încât sumele care au fost discutate se vor acorda.

Estimez că undeva după mijlocul lunii aprilie, spre sfârșitul lunii aprilie, se vor face aceste plăți”, a transmis oficialul

Astfel, în ciuda dificultăților bugetare inițiale, fermierii ar urma să-și primească ajutoarele promise de către autorități pentru sprijinirea sectorului agricol din țara noastră.

Citește și: România produce cea mai bună mâncare din UE, dar insuficientă pentru a hrăni întreaga populație. ”Țara noastră are 4.000 de hectare de solarii pentru producția de legume”