- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România investește 400 de milioane de lei în domeniul apărării! Spătaru: „Să producem muniţie care să acopere necesarul sectorului de apărare”

12 Dec, 14:50 • Bumbeneci Diana
În viitor, România va avea capacitatea să acopere necesarul sectorului de apărare. Ministerul Economiei va continua investiţiile în 2023.
România investește 400 de milioane de lei în domeniul apărării! Spătaru: „Să producem muniţie care să acopere necesarul sectorului de apărare”

Ministerul Economiei confirmă că va continua investiţiile în 2023 pentru ca România să aibă capacitatea să producă muniţie, atât pentru necesarul intern cât şi la nivel regional. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Florin Spătaru, în cadrul dezbaterii proiectului de buget pentru anul următor, anunță Agerpres.

Investiție majoră în domeniul apărării

„Avem în cursul anului 2022 peste 400 milioane de lei bani pentru investiţii în linii de producţie, pentru muniţie în special, şi pentru capabilităţi pentru transportoarele mobile, iar în cursul anului 2023 vom continua investiţiile la Uzina Mecanică Plopeni, la Uzina Mecanică cu Cugir şi o investiţie pe care o vizăm în parteneriat cu un investitor străini la Electromecanica Ploieşti.

Prin aceste investiţii, România va avea capacitatea să producă muniţie care să acopere necesarul sectorului de apărare a ţării, atât pentru muniţia de calibru mic, cât şi muniţia de calibru mare, dar mai mult decât atât, vom putea să acoperim necesarul de muniţie inclusiv în regiune”, a spus Spătaru.

Florin Spătatu, despre domeniul apărării
Florin Spătatu, despre domeniul apărării

Ai mai putea citi și: România îi răspunde dur Austriei, după votul negativ pentru aderarea la Schengen. Lucian Bode: „Domnule ministru, aţi făcut un joc politic nedemn de o ţară”

Conform datelor oferite de ministrul Economiei, prin continuare a acestor investiţii, România va reuşi să readucă aceste companii din industria de apărare în situaţie de profitabilitate, să aibă contracte atât interne, cât şi externe şi cu ajutorul acestor investiţii industria de apărare va redeveni competitivă,. Conform ministrului, echipamentele care funcţionează în acest moment în aceste companii nu au mai fost modernizate de foarte mulţi ani.

„Vom continua această politică de atragerii de investiţii, creare de parteneriate cu companii străine de profil, dar şi alocarea de investiţii de la bugetul de stat astfel încât să putem să consolidăm capacitatea statului român cu ajutorul industriei de stat, dar şi în parteneriat cu industria privată de apărare, pentru asigurarea atât a necesarului de echipamente, necesarului de consumabile şi necesarului de mentenanţă pentru Ministerul Apărării Naţionale, dar şi celelalte ministere de resort”, a declarat Florin Spătaru.

Parlamentarii din comisiile de specialitate au aprobat, luni, cu majoritate de voturi, proiectul de buget pe anul 2023 al Ministerului Economiei.

În cadrul şedinţei comisiilor reunite din Camera Deputaţilor şi Senat au fost aprobate şi două amendamente propuse de USR. Pentru anul 2023, Ministerul Economiei are prevăzute credite bugetare în valoare de 708,4 milioane de lei, în creştere cu 0,13% faţă de 2022, şi credite de angajament de un nivel similar, în urcare cu 139,24% faţă de anul precedent.

Citește și: Ministrul Muncii anunță când vor fi alimentate cardurile sociale. Ce bani primesc românii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult